MATCHDAY! Feyenoord op jacht naar drie punten in De Kuip

MATCHDAY! Feyenoord op jacht naar drie punten in De Kuip

Het is weer matchday! Feyenoord neemt het vanmiddag in de eigen Kuip op tegen Fortuna Sittard. De Rotterdammers verkeren in uitstekende vorm in eigen huis tot dusver dit seizoen: in de eerste vier competitiewedstrijden werd er drie keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Ook kreeg de ploeg van Arne Slot nog geen competitiedoelpunt tegen in De Kuip. De wedstrijd tegen Fortuna begint vanmiddag om 16.30 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord

De Rotterdammers zetten vorig weekend een uitstekende prestatie neer op bezoek bij AZ. Feyenoord wist een 1-0 achterstand om te buigen naar een 1-3 overwinning en speelde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Slot en zijn team sloegen daarnaast een grote slag op de ranglijst. De Rotterdammers staan nu namelijk op gelijke hoogte met AZ, dat vorig weekend nog de koploper was. Feyenoord staat één punt achter op PSV en twee op Ajax. De Eindhovenaren spelen morgenmiddag om 14.30 uur tegen FC Groningen (uit), terwijl de ploeg van Alfred Schreuder vanavond om 18.45 uur in Waalwijk speelt tegen RKC. AZ reist morgenochtend af naar Woudenstein voor de wedstrijd tegen Excelsior (12.15 uur).

Het was naast een topwedstrijd ook een speciaal duel voor Slot en Marino Pusic in Alkmaar. De twee hebben een verleden bij AZ en vertrokken daar op een vervelende manier. De overwinning zal dus extra goed hebben gevoeld voor Slot, die genoot van zijn team in het AFAS Stadion. ''Ik vond dat we aan de bal uitstekend speelden'', aldus de oefenmeester. ''Ik vond absoluut niet dat wij bezig waren met AZ te neutraliseren. Wij waren echt veel aan de bal en probeerden vooral om AZ uit elkaar te spelen, maar niet op een blinde manier zoals we na twintig minuten in Eindhoven deden. Dat vond ik heel volwassen en goed van ons.'' Feyenoord heeft op papier het 'minst zware' programma tot aan de winterstop vergeleken met de andere topteams. Winterkampioen worden is dus een reëel mogelijkheid, al is dat voor Slot geen thema, zo gaf hij vrijdag aan op de persconferentie.

De oefenmeester waakt daarnaast voor onderschatting vanmiddag. ''Wij hebben thuis tegen SC Heerenveen laten zien dat we niet wisten te winnen. We hebben wedstrijden gespeeld waarin het ons niet gelukt is om de ene na de andere kans bij elkaar te spelen. In dit elftal zit nog geen speler die er drie voorbijgaat en de bal binnenschiet. Daar moeten wij keihard voor werken en we moeten heel veel goed doen om een wedstrijd te winnen. Een van de dingen die we niet zelf kunnen doen, maar ons wel kan helpen, is dat het publiek er volledig achter staat'', iets wat in een vrijwel volledig gevulde Kuip wel goed zal komen. De kans is groot dat Dávid Hancko vanmiddag in de basis begint. De Slowaak moest er tegen AZ nog geblesseerd vanaf, maar zijn kwetsuur lijkt mee te vallen. Slot heeft de ideale positie van Sebastian Szymański inmiddels gevonden; hangend rechtsbuiten. Lutsharel Geertruida speelt opnieuw op 6, terwijl Jacob Rasmussen zijn basisplaats lijkt te behouden, wat ten koste gaat van Marcos López.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Bijlow; Pedersen, Trauner, Rasmussen, Hancko; Geertruida, Kökcü, Timber; Szymański, Gimenez, Dilrosun.

Fortuna Sittard

De Limburgers zaten in het begin van dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen, maar trainer Julio Velázquez heeft Fortuna inmiddels aan de praat gekregen. Waar de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen allemaal verloren werden, dateert de laatste competitienederlaag nu van 2 september (FC Utrecht-thuis, 3-4). Sindsdien werd er twee keer gelijkgespeeld (1-1 tegen NEC en 0-0 tegen RKC Waalwijk) en drie keer gewonnen (1-0 van Excelsior, 2-0 van FC Volendam en 1-2 van Vitesse). Fortuna is dan ook terug te vinden op de tiende plaats in de Eredivisie, op slechts drie punten van de zevende plek. Afgelopen woensdag werd wel met 3-2 verloren van NEC in het bekertoernooi.

De wedstrijd tegen Feyenoord betekent voor Cole Bassett een weerzien met de club die hem begin vorig jaar naar Europa haalde. De 21-jarige Amerikaan kwam dit seizoen tot dusver tot slechts 104 speelminuten verdeeld over zes competitiewedstrijden voor Fortuna, wat er zeer waarschijnlijk tot leidt dat Colorado Rapids – de club waar Bassett nog altijd onder contract staat – hem aankomende januari terughaalt naar de MLS. De Amerikanen hebben namelijk een optie in het huurcontract bedongen wat ervoor zorgt dat Colorado hem kan terughalen als hij minder dan een ‘x’ aantal wedstrijden speelt. Dat maakte Sjoerd Ars, de technisch manager van Fortuna, afgelopen week bekend.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard

Pandur; Pinto, Navarro, Guth, Cox; Ferati, Özyakup, Erdoğan, Embalo; Yilmaz, Cordoba.

Historie

2021/22 Feyenoord – Fortuna Sittard 5-0 (2-0)
2020/21 Feyenoord – Fortuna Sittard 2-0 (0-0)
2019/20 Feyenoord – Fortuna Sittard 2-1 (0-0)
2018/19 Feyenoord – Fortuna Sittard 0-2 (0-0)
2001/02 Feyenoord – Fortuna Sittard 1-0 (0-0)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties