MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij Sparta voor stadsderby

MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij Sparta voor stadsderby

Het is weer matchday! Feyenoord reist vandaag af naar Spangen waar Sparta Rotterdam de tweede tegenstander is van dit Eredivisie-seizoen. Het duel wordt om 14:30 uur afgetrapt op Het Kasteel en is live te volgen op ESPN 2 en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
Het elftal van Arne Slot speelt zondagmiddag de eerste uitwedstrijd van dit seizoen. Op de transfermarkt lijkt het steeds rustiger te worden en dus zijn er afgelopen week geen nieuwe aankopen bijgekomen. Oussama Idrissi lijkt komende week opnieuw op huurbasis te tekenen bij Feyenoord, terwijl het rondom Luka Ivanušec nog altijd niet honderd procent zeker is. Vanuit de selectie ontbreekt in ieder geval Bart Nieuwkoop in Rotterdam-West, hij zit een schorsing uit van twee wedstrijden.

Ook Marcus Pedersen en Gernot Trauner zijn geen zekerheden in de wedstrijdselectie. Wegens de aanstaande transfer naar Sassuolo lijkt de Noor niet op een basisplaats te hoeven rekenen, waar hij mogelijk zelfs buiten de selectie wordt gelaten. De Oostenrijker traint sinds twee weken volledig mee met de groep en Slot kondigde aan zaterdag met de aanvoerder te spreken om te besluiten of hij kan spelen tegen Sparta.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Zerrouki; Jahanbakhsh, Gimenez, Paixão.

Ondanks het gelijkspel van vorige week, zag Slot wel dat zijn spelers toen alles hebben gegeven om tot een overwinning te komen. Dat verwacht hij morgen tegen Sparta ook te zien. "Bij een topclub is het normaal dat je zoiets moet rechtzetten. We moeten zeker een reactie geven. Ik eis geen overwinning, maar ik eis wel een gedrag dat een overwinning mogelijk maakt. Dat heb ik afgelopen zondag ook gezien. De jongens hebben er alles aan gedaan, maar dat was niet genoeg om van Fortuna Sittard te winnen."

Feyenoord staat zaterdagavond op de twaalfde plek in de competitie. De concurrenten uit de traditionele top drie wisten vorige week allebei te winnen, maar zaterdagmiddag verspeelde Ajax punten bij Excelsior. PSV wist met 1-3 te winnen uit bij Vitesse en staat wel op zes punten. Aan de selectie van Slot is het zondagmiddag de taak om de drie punten te pakken.

Sparta Rotterdam
De club uit Spangen staat onder leiding van trainer Jeroen Rijsdijk. Voor de 46-jarige Rotterdammer is het zijn eerste klus als hoofdtrainer in de Eredivisie. Zijn eerste officiële wedstrijd wist hij vorige week met 1-2 te winnen van PEC Zwolle. In de voorbereiding werd er gespeeld tegen RKC Waalwijk (1-0 winst), ADO Den Haag (1-2 winst), Willem II (0-3) winst, Mamelodi Sundowns (1-4 verlies) en Zulte-Waregem (4-0 winst).

Rijsdijk weet dat het een lastige wedstrijd zal worden tegen de regerend landskampioen, maar ziet ook kansen. ''Feyenoord is natuurlijk een goede ploeg, vorig seizoen werden ze niet voor niets kampioen. Ze zijn fit, tactisch heel flexibel. En dat team hebben ze nog steeds staan, al zijn ze door wat wijzigingen nog logisch zoekende naar de basis elf. Dat biedt voor ons kans, als zij nog niet helemaal zeker zijn van hoe ze het echt willen doen."

Vermoedelijke opstelling Sparta
Olij; Bakari, Vriends, Velthuis, Warmerdam; Kitolano, Clement, Verschueren; Van Crooij, Lauritsen, Saito.

Historie
2022/2023 Sparta - Feyenoord (1-3)
2021/2022 Sparta - Feyenoord (0-1)
2020/2021 Sparta - Feyenoord (0-2)
2017/2018 Sparta - Feyenoord (0-7)
2016/2017 Sparta - Feyenoord (1-0)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties