MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij Go Ahead Eagles

MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij Go Ahead Eagles

Het is weer matchday! Feyenoord neemt het vanavond op tegen Go Ahead Eagles in Deventer. De transferwindow is gesloten en dat betekent dat Arne Slot nu echt kan gaan bouwen aan zijn team. De Rotterdammers kunnen vanmiddag rustig kijken hoe de concurrenten het doen en moeten daarna zelf een resultaat halen in De Adelaarshorst. De wedstrijd begint vanavond om 21:00 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
Slot en zijn team zakten deze week af naar plek drie op de ranglijst. PSV, FC Twente en AZ kregen twee weken geleden vrij van de KNVB met het oog op de returns in de voorronden van de Champions- en Conference League. Die drie duels werden afgelopen woensdag en donderdag ingehaald. PSV en FC Twente wonnen, terwijl AZ zich in eigen huis verslikte in NEC. Door die resultaten staat Feyenoord nu derde, op twee punten achterstand van koplopers PSV en Ajax.

Dennis te Kloese zal blij zijn dat de transferwindow definitief dicht is. De algemeen directeur heeft overuren moeten draaien afgelopen zomer, maar zag dat zich wel uitbetalen. Feyenoord haalde maar liefst vijftien nieuwe spelers binnen en verkocht voor ruim zeventig miljoen euro. Nog nooit eerder verdiende de stadionclub zo veel geld in één transferwindow. Het gevolg? Slot moet helemaal opnieuw beginnen, maar Feyenoord is in één klap financieel gezien een stuk gezonder. Dat was nodig.

Het is nu zaak dat we Slot en het team de tijd geven, vindt Te Kloese. ''We moeten de spelers die we deze zomer hebben gehaald de tijd geven, om uiteindelijk langzaam alle puzzelstukjes in elkaar te gaan laten vallen. Maar we hopen wel dat we een soort mechanisme hebben gecreëerd dat de bedragen die we deze zomer kregen, de komende jaren ook weer onze kant op komen. Daar streven we als club naar.''

Ook Slot vraagt om geduld. Niet alleen om het team te bouwen, maar ook om de spelers fit te krijgen. De oefenmeester zocht tegen FC Emmen al de grens op met Dávid Hancko, die in de rust aangaf last van zijn benen te hebben. Slot haalde hem er pas vijf minuten voor het einde uit. ''Dat wordt een spanningsveld tussen technische staf en de fysieke staf. Wat kunnen ze wel aan en wanneer haal je ze eruit? Ik kan de mensen vertellen, misschien is dat wel handig om te zeggen, dat als ze mijn wissels belachelijk en dramatisch vinden, dat dat ook ingegeven kan zijn door de fysieke gesteldheid van spelers.''

Hancko begint vanavond in Deventer centraal naast Gernot Trauner. De Slowaak is immers voor die positie gehaald, gaf Slot vrijdagmiddag aan. Quilindschy Hartman lijkt als linksback te starten, maar kan nog niet negentig minuten spelen. De kans is daarom groot dat Fredrik Bjørkan of Marcos López als wisselspeler hun debuut voor Feyenoord gaan maken. Op het middenveld keert Sebastian Szymański terug. Hij speelt naast Quinten Timber en Orkun Kökcü, die vrijdag tot aanvoerder werd benoemd door Slot. Igor Paixão is speelgerechtigd en kan zijn eerste minuten gaan maken. Ezequiel Bullaude bezit nog niet de juiste papieren en is er dus niet bij.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Timber, Szymański, Kökcü; Wålemark, Danilo, Dilrosun

Go Ahead Eagles
De ploeg uit Deventer kent een zeer teleurstellende start van het seizoen. René Hake, de opvolger van oud-Feyenoorder Kees van Wonderen bij Go Ahead Eagles, heeft zijn selectie nog niet naar zijn hand weten te zetten. Er werd namelijk nog geen punt gepakt in de eerste vier wedstrijden. De duels tegen AZ (2-0), PSV (2-5), FC Groningen (1-0) en Sparta (0-1) werden allemaal verloren. De Eagles zijn daarom ook terug te vinden op plek zeventien in de Eredivisie.

Hake gaat met zijn team niet achteruit leunen tegen Feyenoord. Althans, dat zegt hij. ''We willen met veel druk en energie naar voren spelen. Feyenoord is weliswaar een topploeg, maar deze manier van spelen hebben we ook tegen PSV proberen te hanteren. Al zullen er altijd fases zijn waarin we wat vaker teruggedrongen worden, omdat Feyenoord nu eenmaal een ploeg heeft met veel kwaliteit. Dat betekent echter niet dat we alleen maar achteruit moeten lopen, want als je dat doet, dan roep je vanzelf de problemen over je af. Ik vind dat we van onze eigen spelprincipes moeten uitgaan.''

Go Ahead Eagles heeft veel fysieke problemen in de selectie. Zo zullen Rashaan Fernandes, Gerrit Nauber, Martijn Berden, Willum Willumsson, Finn Stokkers en Jose Fontan er niet bijzijn vanavond. Oliver Edvardsen is een twijfelgeval. Oud-Feyenoorder Erwin Mulder zit op de bank.

Vermoedelijke opstelling Go Ahead Eagles
De Lange; Deijl, Amofa, Idzes, Kuipers; Llansana, Rommens, Linthorst, Adekanye; Sow, Lidberg

Historie
2021 – 2022 Go Ahead Eagles – Feyenoord 0-1 (0-0)

2016 – 2017 Go Ahead Eagles – Feyenoord 1-0 (1-0)
2014 – 2015 Go Ahead Eagles – Feyenoord 0-4 (0-2)
2013 – 2014 Go Ahead Eagles – Feyenoord 2-2 (0-1)
1995 – 1996 Go Ahead Eagles – Feyenoord 0-3 (0-1)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties