''Dokter tetterde vaker in mijn oor dan mijn assistenten''

''Dokter tetterde vaker in mijn oor dan mijn assistenten''

Arne Slot benadrukt op de persconferentie dat de journalisten niet alleen uit tactisch oogpunt moeten oordelen over zijn wisselbeleid van de komende weken. De trainer moet rekening houden met de fitheid van zijn selectie. Diverse spelers hebben geen volledige voorbereiding meegedraaid en zijn nog niet klaar om negentig minuten te spelen.

Slot neemt David Hancko als voorbeeld. De verdediger kon afgelopen weekend tegen FC Emmen in de tweede helft niet meer verder. In de rust gaf de Slowaak al aan last te hebben van zijn benen. ''De dokter heeft vaker in mijn oor zitten tetteren dan mijn eigen assistenten'', vertelt de trainer, die Hancko er uiteindelijk vijf minuten voor tijd uithaalde en daarmee de grens opzocht.

''Dat wordt een spanningsveld tussen technische staf en de fysieke staf. Wat kunnen ze wel aan en wanneer haal je ze eruit? Ik kan de mensen vertellen, misschien is dat wel handig om te zeggen, dat als ze mijn wissels belachelijk en dramatisch vinden, dat dat ook ingegeven kan zijn door de fysieke gesteldheid van spelers'', vertelt Slot met een grote glimlach op zijn gezicht.

''Het is een uitdaging en zeker op het middenveld'', benadrukt Slot nu het Europese programma voor de deur staat. ''Als je de aantallen telt op het middenveld, dan kom je tot vrij weinig. Ook spelers in die linie hebben een gemankeerde voorbereiding achter de rug. Mats Wieffer, Orkun Kökcü en ook Szymański sloten later aan. Het is geen enkel verwijt naar die jongens. Het is logisch dat die jongens nog niet drie keer in de week kunnen spelen.''

Optie met Geertruida op het middenveld is tijdelijk
Slot moet creatief omgaan met zijn middenvelders. ''Kökçü en Quinten Timber kunnen naast elkaar spelen. Je kunt daar ook Lutsharel Geertruida neerzetten. Mats Wieffer krijgt de tijd om zich het spel eigen te maken, maar misschien moet dit versneld gaan worden. Wieffer is gelukkig weer een week fit en traint weer mee. Maar ik sluit niet uit dat je creatief moet zijn om de invulling aan het systeem te geven.'' De oplossing met Geertruida wordt als tijdelijk gezien. ''Hij kan overal spelen, maar als rechtsback of centrale verdediger komt Geertruida het beste tot zijn recht.''

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties