MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij FC Midtjylland

MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij FC Midtjylland

Het is weer matchday! Feyenoord neemt het vanavond op tegen FC Midtjylland. De Rotterdammers hopen de historische overwinning tegen Sturm Graz van drie weken geleden een passend vervolg te geven in Denemarken. De wedstrijd begint vanavond om 21:00 uur en is live te volgen via Veronica, ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De ploeg van Arne Slot revancheerde zich tegen Sturm Graz voor de pijnlijke nederlaag die het opliep op bezoek bij Lazio (4-2). In de eigen Kuip werd met 6-0 afgerekend met Sturm Graz en daar deed Feyenoord goede zaken mee. Helemaal aangezien Lazio op bezoek bij Midtjylland verrassend met 5-1 onderuit ging. Door de resultaten van speelronde twee in Groep F van de Europa League staan alle ploegen nu op drie punten. Feyenoord staat, met het beste doelsaldo, bovenaan.

Slot was afgelopen zondag na het gelijkspel tegen NEC (1-1) allesbehalve tevreden. "We hebben negentig minuten lang geprobeerd om de tegenstander op hun helft vast te zetten, zowel in het drukzetten als aan de bal", legde hij uit. "Dat heeft geleid tot een uitstekend eerste halfuur van ons. Het laatste uur hadden we ook veel de bal en waren we veel op hun helft, maar was het moeilijk om in de kleine ruimte creatief te zijn. De ene keer heeft de ene speler het op z'n heupen en kan hij in die drukte iets creëren, en de andere keer de ander. Vandaar dat we veel geprobeerd hebben door spelers op andere posities neer te zetten en andere jongens in te brengen. Maar het lukte uiteindelijk niemand om in die drukte gevaar te stichten."

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, López; Timber, Szymański, Kökcü; Jahanbakhsh, Danilo, Paixão

FC Midtjylland
De Denen gingen in de openingswedstrijd van de Europese campagne ook onderuit. De ploeg van Albert Capellas verloor met 1-0 op bezoek bij Sturm Graz, maar maakte in de thuiswedstrijd dus gehakt van het Lazio van Maurizio Sarri, die daarna meteen twijfelde over zijn positie bij de Italianen. In de Deense competitie gaat het allemaal wat minder voor Midtjylland, dat met veertien punten uit elf wedstrijden op de zevende plaats staat. In de laatste vijf competitiewedstrijden werd er twee keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren.

Vermoedelijke opstelling Midtjylland
Lössl; Thychosen, Dalsgaard, Sviatchenko, Paulinho; Evander, Martinez, Olsson; Dreyer, Kaba, Sisto

Programma
18:45 | Sturm Graz – Lazio
21:00 | Midtjylland – Feyenoord

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties