MATCHDAY! Feyenoord ontvangt PSV voor cruciale topper

MATCHDAY! Feyenoord ontvangt PSV voor cruciale topper

Het is weer matchday! Enkele dagen na het Champions League-duel tegen Atlético Madrid neemt het elftal van Arne Slot het vandaag op tegen PSV. Om de achterstand in de competitie niet nog groter te maken, moet Feyenoord de drie punten in Rotterdam houden. De vroege wedstrijd is vanaf 12:15 uur live te volgen op ESPN 1 en via het liveblog op FR12.nl.

De wedstrijd van vanmiddag staat onder leiding van Danny Makkelie. Voor de arbiter uit Dordrecht wordt het zijn vijftiende wedstrijd van het seizoen. Eerder deze week had hij de leiding over het Champions League-duel tussen Young Boys en Rode Ster Belgrado. In de Eredivisie had de 40-jarige scheidsrechter dit seizoen twee keer de leiding over een wedstrijd van Feyenoord, dit was uit bij Sparta (2-2) en thuis tegen AZ (1-0).

Feyenoord
Na de uitschakeling in de Champions League zal Feyenoord zich vandaag moeten herpakken tegen PSV. De Rotterdammers hebben het voordeel niet veel te hoeven reizen, aangezien straks voor de derde keer op rij in Rotterdam zal worden afgetrapt. Hoewel het elftal van Slot 'slechts' op de tweede plek staat, draait het eigenlijk een erg goede seizoensstart. Na dertien wedstrijden werd er pas één duel verloren en verder werden er tien gewonnen.

De ontmoeting met PSV is, hoewel het pas december is, hoogstwaarschijnlijk cruciaal om nog kans te maken op het kampioenschap. Slot vertelde op de persconferentie er vertrouwen in te hebben dat zijn elftal zich weet te herpakken. ''Als er zo’n mooie wedstrijd als tegen PSV voor de deur staat dan is iedereen niet gelijk in de war. De jongens (Feyenoord, Red.) weten dat ze van de laatste elf competitiewedstrijden er tien gewonnen hebben. Het is speelronde veertien, maar tegelijkertijd heeft PSV zo’n geweldige serie neergezet, dat de onderlinge ontmoetingen super belangrijk zijn. Helemaal als je thuis tegen ze speelt"

Tegen PSV kan Slot niet beschikken over Alireza Jahanbakhsh en Bart Nieuwkoop. Verder zal de vraag vooral zijn of Ramiz Zerrouki na de matige wedstrijd tegen Atlético vandaag weer kan rekenen op een basisplaats in een topwedstrijd. Slot kreeg deze vraag ook op de persconferentie. "Of ik het zondag anders ga doen? Je kan Atlético en PSV totaal niet met elkaar vergelijken. Je hebt het over een team dat met vijftien mensen rondom de eigen zestien staat te verdedigen. En een team als PSV dat heel hoog druk wil zetten. Dat is geen vergelijk op basis waarvan je tot keuzes komt."

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Zerrouki, Wieffer, Timber; Stengs, Gimenez, Paixão.

PSV
De ploeg uit Eindhoven verkeert momenteel in bloedvorm. Dertien overwinningen uit dertien wedstrijden in de Eredivisie is zeker een ongekende prestatie, tevens werd ook de overwintering in de Champions League afgelopen woensdag definitief na een overwinning op Sevilla.

Hoewel we veel beelden hebben kunnen zien van supporters (waaronder Louis van Gaal) die uitgebreid het feestje vierden in de Spaanse stad, ging bij de selectie van PSV de focus direct op de wedstrijd tegen Feyenoord, zo vertelde Peter Bosz. "Wij hebben niet de polonaise gelopen en zijn naar het hotel gegaan, zijn daar meteen gaan herstellen. Dat betekent goed eten, goed rusten en niet te laat naar bed. Het was gelukkig ook geen late wedstrijd, dus dat was allemaal prima. Een dag later teruggevlogen en vandaag (vrijdag, Red.) zijn we gaan vooruitblikken op Feyenoord.''

Vermoedelijke opstelling PSV
Benitez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Vertessen.

Historie
2022/2023: Feyenoord - PSV (2-2)
2021/2022: Feyenoord - PSV (2-2)
2020/2021: Feyenoord - PSV (3-1)
2019/2020: Feyenoord - PSV (3-1)
2018/2019: Feyenoord - PSV (2-1)

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord ontvangt PSV voor cruciale topper
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties