MATCHDAY! Feyenoord ontvangt promovendus Almere City FC in De Kuip

MATCHDAY! Feyenoord ontvangt promovendus Almere City FC in De Kuip

Het is weer matchday! Feyenoord speelt vandaag voor het eerst tegen Almere City. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Het duel wordt om 14:30 uur afgetrapt in De Kuip en is live te volgen op ESPN 2 en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord

Voor de tweede keer dit seizoen in dit Eredivisie-seizoen speelt Feyenoord een thuiswedstrijd. De resultaten van de eerste twee wedstrijden waren nog niet om naar huis te schrijven. Na het gelijke spel tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam, zijn er in de afgelopen dagen twee nieuwe versterkingen aangekondigd. Aanvallende middenvelder Ondrej Lingr en linksbuiten Luka Ivanusec moeten komend seizoen meer doelpunten en gevaar in de selectie brengen, maar zijn tegen Almere City nog niet inzetbaar.

''Het is helaas niet zo dat ze zondag inzetbaar zijn", vertelde Arne Slot op de persconferentie afgelopen vrijdag. "De één is nog niet speelgerechtigd, de andere is met een lichte blessure bij ons gekomen. We gaan er van uit dat het een lichte blessure is. De verwachting is dat hij in de loop van volgende week met ons mee gaat trainen.'' Lingr is ondanks zijn blessure wel door de medische keuring gekomen, dus is de medische staf goed op de hoogte van zijn situatie. Ook Patrik Wålemark, Antoni Milambo en Justin Bijlow zijn niet inzetbaar wegens blessures. Bart Nieuwkoop is nog geschorst en zit ook op de tribune.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Jahanbakhsh, Gimenez, Paixão.

Feyenoord begon speelronde 3 op de twaalfde plek met twee punten. Concurrenten uit de traditionele top drie staan op plek vier en vijf, maar komen dit weekend niet in actie wegens de kwalificatiewedstrijden voor Europa League en Champions League. De kampioen van Nederland is al zeker van de groepsfase van het beste Europese toernooi en speelde afgelopen week zelfs een oefenwedstrijd tegen Willem II. Het besloten duel tegen de Tilburgers eindigde in een 3-0 overwinning dankzij doelpunten van Ayase Ueda, Gjivai Zechiël en Marcos López.

Almere City FC
Voor het eerst in de nog prille historie van Almere City spelen ze in de Eredivisie. In de eerste competitiewedstrijd werd het meteen op pijnlijke wijze welkom geheten op het hoogste niveau van Nederland: FC Twente won met 1-4. Vorige week was Fortuna Sittard in een uitwedstrijd de tegenstander, ondanks een sterk optreden stapte de ploeg uit Flevoland met 1-2 van het veld.

Voor een aantal spelers van Almere zal het de eerste keer in De Kuip zijn, maar dit is het voor trainer Alex Pastoor niet. Waar hij het meeste naar uitkijkt? "Hoe we het doen als team en hoe we ons in een top ambiance tegen top van de Eredivisie laten zien." Pastoor pakte zelfs een punt in zijn eerste wedstrijd in Rotterdam en dat laat hij ook graag horen. "Mijn allereerste wedstrijd in het betaald voetbal was uit bij Feyenoord. En ik weet ook hoe het is om drie punten te pakken in De Kuip. Als trainer van NEC hebben we een keer drie punten gepakt." Volgens de trainer van Almere moeten zijn spelers het stadion en de fans vooral omarmen en gebruiken als extra motivatie om te winnen.

Vermoedelijke opstelling Almere City FC
Bakker; Akujobi, Van Bruggen, Barbet, Floranus; Koopmeiners, Peña, Duijvestein; Van La Parra, Robinet, Limbombe.

MATCHDAY! Feyenoord ontvangt promovendus Almere City FC in De Kuip
Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties