MATCHDAY! Feyenoord ontvangt FC Twente in De Kuip

MATCHDAY! Feyenoord ontvangt FC Twente in De Kuip

Het is weer matchday! Feyenoord ontvangt vanmiddag het FC Twente van Ron Jans in De Kuip. De laatste thuiswedstrijd dateert alweer van 15 september, maar het Legioen mag vandaag weer naar het mooiste stadion van Nederland. Het duel begint vanmiddag om 14.30 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord

De Rotterdammers gaven afgelopen donderdag een 0-2 voorsprong volledig uit handen en speelden uiteindelijk met 2-2 gelijk tegen FC Midtjylland. Feyenoord zakte in het tweede bedrijf door het ijs en moest daardoor met slechts één punt genoegen nemen in Denemarken. De schade bleef uiteindelijk beperkt, daar ook Sturm Graz en Lazio gelijkspeelden (0-0). In de Eredivisie wist de ploeg van Arne Slot twee wedstrijden op rij niet te winnen, waardoor Feyenoord nu op plek vier staat met zeventien punten. Nummer één Ajax, dat wel één wedstrijd meer heeft gespeeld, staat vijf punten boven de Rotterdammers.

Slot was donderdag na afloop allesbehalve tevreden over het gelijkspel tegen de Denen. ''Ik denk dat we de hele wedstrijd minder zijn geweest dan Midtjylland'', begon de oefenmeester. ''Het was een geschenk dat we in de rust 0-2 voorstonden, maar het was nog geen uitgemaakte zaak dat we hem gingen winnen. Ook de tweede helft waren wij de mindere van de twee en zijn we denk ik goed weggekomen met een 2-2. Alleen: als je 0-2 hebt voorgestaan, dan voel je daar wel een bepaalde teleurstelling. Als je heel eerlijk de wedstrijd analyseert, dan zijn wij de meest gelukkige met de 2-2.''

De trainer zag daarnaast ook nog Oussama Idrissi en Orkun Kökcü geblesseerd uitvallen. De blessure van eerstgenoemde lijkt op het eerste oog het zwaarst. ''Dat ziet er slecht uit. Als een speler in een sprint naar zijn hamstring grijpt en nu mank loopt, dan zou het mij verbazen als hij voor de winterstop nog in de competitie of in Europa gaat spelen'', zei Slot na afloop. De kwetsuur van Kökcü viel mee.

Mits de Turks international fit genoeg wordt bevonden om deel uit te kunnen maken van de wedstrijdselectie, dan moet Kökcü wel genoegen nemen met een plek op de bank. Lutsharel Geertruida is zijn vervanger op het middenveld, wat betekent dat Marcus Pedersen op de rechtsbackpositie staat. Javairô Dilrosun neemt de plek van Idrissi over, waardoor Sebastian Szymański op '10' speelt. Alireza Jahanbakhsh behoudt zijn basisplaats, net als Marcos Lopez.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Lopez; Geertruida, Szymanski, Timber; Jahanbakhsh, Danilo, Dilrosun.

FC Twente

Na de uitschakeling in de laatste voorronde van de Conference League tegen Fiorentina begon FC Twente prima aan het nieuwe seizoen. Van de laatste vijf wedstrijden in competitieverband werd er drie keer gewonnen (4-0 tegen Excelsior, 2-1 tegen PSV en 3-0 tegen Vitesse), één keer gelijkgespeeld (1-1 tegen AZ) en één keer verloren (2-1 van sc Heerenveen). De ploeg van Jans is dan ook terug te vinden op de vijfde plaats met zestien punten, één minder dan Feyenoord. De oefenmeester van Twente noemt de uitwedstrijd in De Kuip ‘één van de mooiste van het jaar’.

''We hebben deze week toegeleefd naar een mooie wedstrijd'', aldus Jans op de clubwebsite. ''Uit tegen Feyenoord is een van de mooiste van het jaar en ik hoop dat we ervan gaan genieten, het resultaat daarbij is wel belangrijk. Dit seizoen zijn we tegen PSV en AZ goed overeind gebleven en we gaan kijken of dat zondag weer lukt. Op de ranglijst heeft Feyenoord een puntje meer en wij willen daar wel wat aan gaan doen.''

''In dit soort wedstrijden hebben we het ook weleens gedaan op basis van wilskracht, duels en tweede ballen, maar we kunnen ons ook steeds beter meten aan de bal en dat willen we zondag weer bevestigd zien worden.'' Lars Unnerstall, die wekelijks uitblinkt bij de tegenstander van vandaag, keert weer terug onder de lat. De Duitser moest het duel tegen Vitesse nog aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure. Ook Daan Rots is er weer bij.

Vermoedelijke opstelling FC Twente

Unnerstall; Brenet, Pröpper, Hilgers, Smal; Zerrouki, Kjölö, Vlap; Cerny, Van Wolfswinkel, Misidjan.

Historie

2021 – 2022 Feyenoord – FC Twente 1-2 (0-2)
2020 – 2021 Feyenoord – FC Twente 1-1 (1-1)
2019 – 2020 Feyenoord – FC Twente 5-1 (2-1)
2017 – 2018 Feyenoord – FC Twente 2-1 (1-1)
2016 – 2017 Feyenoord – FC Twente 2-0 (1-0)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties