MATCHDAY! Feyenoord oefent tegen stuntclub Union Sint-Gillis

MATCHDAY! Feyenoord oefent tegen stuntclub Union Sint-Gillis

Het is weer matchday! Feyenoord vervolgt vandaag de oefencampagne met een thuiswedstrijd tegen Union Sint-Gillis, de club van oude bekende Bart Nieuwkoop. De wedstrijd, die gespeeld wordt op Varkenoord, begint om 14:00 uur en is live te volgen via het YouTube-kanaal van Feyenoord.

Feyenoord keerde een week geleden terug van het trainingskamp en Oostenrijk en werkte week drie van de voorbereiding dus weer gewoon in Rotterdam af. Op de trainingen in aanloop naar het treffen met Union was Orkun Kökcü de grote afwezige. De Feyenoorder werd dinsdag geblesseerd van het veld gedragen en deed sindsdien nog geen groepstraining mee. Het lijkt er dan ook op dat hij vandaag niet in actie zal komen.

Daarentegen kan Javairo Dilrosun juist zijn eerste wedstrijd in het shirt van Feyenoord gaan spelen. De aanvaller werd dinsdag gepresenteerd en traint al de gehele week mee met de selectie van trainer Arne Slot. Dat laatste geldt sinds donderdag ook voor Jean-Paul Boëtius. Het kind van de club is transfervrij en heeft gevraagd of hij bij Feyenoord zijn conditie op peil kan houden. Van een mogelijke terugkeer is vooralsnog geen sprake, al zou het dus wel kunnen dat ook hij vandaag minuten maakt.

Union Sint-Gillis
Met het Belgische Union Sint-Gillis treft Feyenoord een interessante club. Niet alleen omdat Bart Nieuwkoop er vorige zomer belandde na zijn transfervrije vertrek uit De Kuip, maar vooral ook omdat het een historisch jaar achter de rug heeft. Van oudsher gold de Brusselse club als een van de grootmachten in het Belgisch voetbal, maar tot vorig seizoen speelde het liefst 48 jaar niet op het hoogste niveau. Het seizoen van de grote rentree was zeer spectaculair: Union stuntte door lang aanspraak te maken op de landstitel. Deze moest het na de competitie echter toch aan Club Brugge laten.

MATCHDAY! Feyenoord oefent tegen stuntclub Union Sint-Gillis
Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY! Voorbereiding 2022/2023
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties