MATCHDAY! Feyenoord moet tweede plek verstevigen tegen FC Twente

MATCHDAY! Feyenoord moet tweede plek verstevigen tegen FC Twente

Het is weer matchday! Vol zelfvertrouwen ontvangt Feyenoord zondagmiddag FC Twente in De Kuip. Nadat PSV eerder deze week met 1-0 werd verslagen, staat nu dus het volgende topduel op het programma. Het duel onder leiding van Allard Lindhout wordt om 14:30 uur afgetrapt en is live te volgen op ESPN 2 en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
Arne Slot kan vanmiddag met zijn elftal een hele grote slag slaan in de strijd om de tweede plek in de Eredivisie. Met dertien overwinningen staat Feyenoord al vijf punten los van de club uit Enschede en deze confrontatie zal, indien het seizoen op een normale manier verloopt, genoeg moeten zijn om FC Twente op achterstand te houden. De Rotterdammers zullen vol zelfvertrouwen aantreden in De Kuip, nadat PSV afgelopen woensdag in een vermakelijke wedstrijd werd verslagen.

Aan Slot was het afgelopen paar dagen de uitdaging om zijn selectie wel met beide benen op de grond te houden en gefocust te blijven op de kraker van vandaag. Eerder dit seizoen ging het in de uitwedstrijd tegen Twente namelijk mis, toen SS Lazio een paar dagen eerder van de mat werd gespeeld in Rotterdam. ''We nemen ook de les mee van de wedstrijd tegen Twente, waar we vier dagen daarvoor tegen Lazio een van onze beste wedstrijden van het seizoen hadden gespeeld. En vier dagen later, door een van richting veranderd schot, hebben we de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen.''

Terwijl de trainer van Feyenoord afgelopen woensdag vriend en vijand wist te verrassen door Bart Nieuwkoop op te stellen als rechtsbuiten, is de verwachting voor het duel tegen Twente dat Javairo Dilrosun gewoon weer in de aanval zal beginnen. Slot legde voorafgaand aan de wedstrijd al uit dat het opstellen van Nieuwkoop met name te maken had met de fitheid van Dilrosun en de afwezigheid van Yankuba Minteh. De verwachting is dat de Gambiaan net als Ramiz Zerrouki wel weer zal plaatsnemen op de bank na uitschakeling op de Afrika Cup.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber; Dilrosun, Gimenez, Paixão.

FC Twente
De nummer drie van de Eredivisie zal er alles aan gaan doen om met de drie punten richting het oosten terug te keren, want bij een nederlaag en winst van AZ zakt FC Twente af naar de vierde plaats. Slot weet goed wat hij kan verwachten. "Het FC Twente van Ron Jans en het FC Twente van Joseph Oosting verschillen wel van elkaar, maar niet zo veel. Vooral als het gaat om fanatisme, intensiteit en slimheid in de duels zijn er overeenkomsten. In de vorige wedstrijd tegen Twente hadden wij vooral in het eerste kwartier moeite. Daarna neutraliseerde het een beetje, maar lukte het ons heel moeilijk om door hun verdediging heen te spelen. Dat moet nu beter.''

FC Twente heeft een onrustige aanloop gehad richting de ontmoeting met Feyenoord. Spits Manfred Ugalde werd verkocht en Sem Steijn, Ricky van Wolfswinkel en Mitchell van Bergen zijn allemaal twijfelgevallen omdat ze ziek waren. Trainer Joseph Oosting weet dat het niet makkelijk zal worden: "We spelen tegen een goede club in De Kuip, waar weinig ploegen winnen. Alleen wij proberen ons daar wel op te focussen. Je hebt invloed op hetgeen je zelf doet. Ik wil graag zien dat wij proberen daar het maximale te halen. Ik kan je geen garanties geven, maar wel de garantie dat wij er alles aan gaan doen."

Historie
2022/2023: Feyenoord - FC Twente (2-0)
2021/2022: Feyenoord - FC Twente (1-2)
2020/2021: Feyenoord - FC Twente (1-1)
2019/2020: Feyenoord - FC Twente (5-1)
2017/2018: Feyenoord - FC Twente (2-1)

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord moet tweede plek verstevigen tegen FC Twente
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties