MATCHDAY! Feyenoord moet profiteren in Nijmegen

MATCHDAY! Feyenoord moet profiteren in Nijmegen

Het is weer matchday! Feyenoord reist vanmiddag af naar Nijmegen waar het speelt tegen NEC. De Rotterdammers kunnen de grote winnaar van het weekend worden, omdat de concurrenten zaterdag punten verspeelden. De ploeg van Arne Slot moet zich daarnaast revancheren op de verloren topper tegen PSV (4-3) van twee weken geleden. De wedstrijd tegen NEC begint vanmiddag om 14:30 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord

Slot en zijn team moeten vanmiddag profiteren van de misstappen van Ajax en PSV van zaterdag. De Amsterdammers speelden in eigen huis gelijk tegen Go Ahead Eagles (1-1), terwijl de ploeg van Ruud van Nistelrooij afging op bezoek bij SC Cambuur (3-0). AZ wist in Groningen met 1-4 te winnen, waardoor de Alkmaarders nu met twintig punten uit acht wedstrijden bovenaan staan. Als Feyenoord vanmiddag wint in Nijmegen, haalt het PSV weer in op de ranglijst en komt het op gelijke hoogte met nummer twee Ajax.

Slot heeft zijn vaste basiselftal nog niet gevonden. "Het feit is dat de spelers nu kwalitatief dichter bij elkaar liggen'', begon de trainer vrijdag op de persconferentie. ''Tot nu toe waren ze echter nog niet in staat om constant weer te spelen. Ze vroegen voor de wedstrijd tegen PSV nog of ik mijn elftal nu op orde heb, maar dat kun je nu nog niet zeggen, want er veranderen zoveel dingen: het team dat vorig jaar startte was ook niet het team dat de finale heeft gespeeld. Gelukkig ontwikkelen die jongens zich. Bij de een gaat dat sneller dan bij de ander en dat betekent dat je als coach en staf de vrijheid moet voelen om spelers die zich goed ontwikkelen de kans te geven om te gaan spelen."

Lutsharel Geertruida is weer fit en beschikbaar. Datzelfde geldt voor Sebastian Szymański, die geblesseerd raakte aan zijn hamstring in de wedstrijd tegen Lazio (4-2 verlies). Quilindschy Hartman is er vanmiddag wegens ziekte niet bij. Patrik Wålemark is daarnaast nog een twijfelgeval, de Zweed was vrijdag afwezig omdat hij zich ziek had gemeld. Het is dus nog afwachten of hij vanmiddag beschikbaar is. Marcos López behoudt zijn plek op de linksbackpositie. Szymański keert meteen terug in de basis, wat betekent dat Javairô Dilrosun weer op 'zijn' positie op de flanken start. Alireza Jahanbakhsh lijkt vanmiddag genoegen te moeten nemen met een plek op de bank.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, López; Timber, Szymański, Kökcü; Dilrosun, Danilo, Idrissi.

NEC

De ploeg van trainer Rogier Meijer is met acht punten uit zeven wedstrijden terug te vinden op de elfde plek in de Eredivisie. De laatste en enige competitieoverwinning dateert daarentegen alweer van 14 augustus, toen NEC met 1-4 te sterk was voor FC Volendam. De laatste vijf wedstrijden werden allemaal gelijkgespeeld. Tegen FC Groningen, AZ en Fortuna Sittard werd het 1-1, terwijl sc Heerenveen en FC Utrecht op 0-0 werden gehouden. Meijer verwacht een loodzware middag tegen Feyenoord, zo gaf hij vrijdag aan in gesprek met het clubkanaal van NEC.

"We moeten op de top van ons kunnen zijn om van Feyenoord te winnen. Ze hebben een sterke selectie en hebben dit seizoen alleen van PSV verloren'', begint de oefenmeester. ''Ze hebben wat andere type spelers dan voorgaande jaren, maar er is veel kwaliteit naar Rotterdam gehaald. Ze spelen met veel druk, daar moeten we onderuit zien te voetballen. Ik ben ervan overtuigd dat we ruimte en kansen zullen krijgen.''

''Ik wil zondag een ploeg zien die er alles aan zal doen om van Feyenoord te winnen: een mooie uitdaging. We zijn vorig jaar tegen zowel Ajax, PSV als Feyenoord al dicht bij een resultaat geweest, dus het wordt wel een keer tijd dat we een topclub van de winst houden'', aldus Meijer. De Nijmegenaren beschikken vanmiddag niet over een compleet fitte selectie. Jordy Bruijn, Joris Kramer en Ilias Bronkhorst zullen er niet bij zijn. Ook oud-Feyenoorder Philippe Sandler ontbreekt wegens een blessure.

Vermoedelijke opstelling NEC

Cillessen; Van Rooij, Márquez, Verdonk, El Karouani; Schöne, Proper, Tannane; Tavsan, Dimata, Mattsson.

Historie

2021 – 2022 NEC – Feyenoord 1-4 (1-1)
2016 – 2017 NEC – Feyenoord 1-2 (1-0)
2015 – 2016 NEC – Feyenoord 3-1 (0-1)
2013 – 2014 NEC – Feyenoord 3-3 (1-1)
2012 – 2013 NEC – Feyenoord 0-3 (0-2)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties