MATCHDAY! Feyenoord kan grote stap zetten naar knock-out fase

MATCHDAY! Feyenoord kan grote stap zetten naar knock-out fase

Het is weer matchday! Feyenoord neemt het vanavond in de eigen Kuip op tegen FC Midtjylland. Het is de vierde wedstrijd in Groep F van de Europa League en dus meteen een hele belangrijke. Het duel in De Kuip begint vanavond al om 18.45 uur en is live te volgen via ESPN, Veronica en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De Rotterdammers speelden vorige week een prima eerste helft in Denemarken, maar zakten in het tweede bedrijf volledig in elkaar en moesten daarom genoegen nemen met een punt tegen Midtjylland (2-2). Op papier een teleurstellend resultaat, maar wie de wedstrijd gezien heeft zal van mening zijn dat Feyenoord nog goed weg kwam met een gelijkspel. In het duel tussen Sturm Graz en Lazio viel ook geen winnaar (0-0), waardoor alle teams met vier punten uit drie wedstrijden nog steeds op gelijke hoogte staan. De ploeg van Arne Slot gaat weliswaar op doelsaldo aan kop.

Sebastian Szymański, die de score opende in Denemarken, wil zich met Feyenoord vanavond revancheren voor het gelijkspel van vorige week. ''We weten wat we verkeerd hebben gedaan. We weten dat de tweede helft niet goed genoeg was om de wedstrijd te winnen. Een punt is niet verkeerd, maar we weten dat we beter kunnen en deze wedstrijd kunnen winnen. In de tweede wedstrijd tegen Midtjylland gaan we dat proberen. We weten hoe we ervoor staan in de groep. Dat willen we natuurlijk zo houden. We willen nu drie punten pakken en, zoals ik zei: stap voor stap. Ik denk dat als we alles blijven geven op het veld, we mooie dingen kunnen bereiken.''

''De wisselwerking en de enorme steun van de supporters kan ons echt wat opleveren, dus daar hopen we ook weer op''

Arne Slot rekent op de steun van Het Legioen

Slot, die vanavond voor de 66ste keer aan het roer staat bij een officieel duel van Feyenoord, heeft na ruim twee maanden zijn ideale basiself nog niet gevonden. De oefenmeester vindt dat er voldoende rek zit in de spelersgroep en blijft veel vertrouwen houden dat het goed komt. ''Uiteraard zie ik dat en geloof ik daarin. Zeker als we meer trainingstijd krijgen dan die we nu hebben. Natuurlijk zijn we al twee a drie maanden bij elkaar. Afgelopen zondag hebben we gespeeld, maandag vrij en dinsdag veertig minuten op het veld gestaan. Woensdag 45 minuten. Donderdag spelen we weer. Vrijdag uitlopen en zaterdag mogen ze helemaal niks doen. Zondag moeten we weer spelen.''

De trainer sluit echter niet uit dat de Rotterdammers zich in de winterse transferperiode nog gaan versterken. ''Als we over twee maanden vinden dat het met één individu erbij een stuk beter kan worden, dan moeten we niet nalaten die speler te halen. Alleen: een speler die er bij Feyenoord gelijk staat behoort ook tot de spelers waarvoor de hoogste transfersom gevraagd wordt.'' Szymański lijkt vanavond te starten naast Orkun Kökcü en Quinten Timber op het middenveld. Dat betekent dat Lutsharel Geertruida een linie naar achter verhuist. Alireza Jahanbakhsh vervangt de geblesseerde Oussama Idrissi op de linkerflank.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Lopez; Timber, Szymański, Kökcü; Wålemark, Gimenez, Jahanbakhsh.

López moet starten als linksback en Hancko weer centraal

FC Midtjylland
De Denen verloren de eerste wedstrijd in de groepsfase met 1-0 van Sturm Graz alvorens het in eigen huis uithaalde tegen Lazio (5-1). De ploeg van trainer Albert Capellas zal vanavond, in de wetenschap van de twee punten die het vorige week in eigen huis liet liggen, dus gebrand zijn op de overwinning. Slot en Feyenoord kunnen dan ook een gemotiveerd Midtjylland verwachten vanavond, gaf Capellas woensdag aan op de persconferentie.

''Het zal fantastisch zijn om in De Kuip te spelen met zoveel toeschouwers en zo'n intense sfeer. Dit is iets waar we naar uitkijken en waar we voor vechten. Als we op dit niveau willen zijn, moeten we op zo'n plek kunnen spelen. Ik geloof dat het energie kan geven in ons voordeel'', aldus de trainer. ''Ik vind Feyenoord een goed team. Morgen verwacht ik dat ze agressief zullen zijn en ons vanaf het begin onder druk zullen zetten. Ze zullen er alles aan doen om het publiek mee te krijgen, maar dit is voetbal en we zullen proberen de taken op te lossen door onze manier van spelen. Ik verwacht een zeer open wedstrijd tussen twee teams die vooruit willen spelen.''

Vermoedelijke opstelling FC Midtjylland
Lössl; Andersson, Dalsgaard, Sviatchenko, Paulinho; Olsson, Martínez, Evander; Isaksen, Kaba, Sisto.

Programma
18.45 | Feyenoord – FC Midtjylland
21.00 | Lazio – Sturm Graz

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties