MATCHDAY! Feyenoord eindigt het seizoen in een volle Kuip

MATCHDAY! Feyenoord eindigt het seizoen in een volle Kuip

Het is weer matchday! Feyenoord neemt het vanmiddag in een uitverkochte Kuip op tegen Vitesse. Het duel tussen de kampioen en nummer twaalf van de Eredivisie begint om 14.30 uur en is live te volgen via ESPN 2 en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
Bij een overwinning vestigt de ploeg van Arne Slot zondagmiddag een nieuw clubrecord. Momenteel zijn de Rotterdammers nog drie punten verwijderd van 85 punten, iets wat nog nooit eerder is behaald. Het puntenrecord zou het gevolg zijn van een ongekende reeks. Al dertien wedstrijden op rij wist Feyenoord in de competitie te winnen, terwijl al sinds 8 september 2022 niet meer werd verloren.

Terwijl de selectie afgelopen week het kampioenschap vierde op Ibiza, bleef Slot achter in Rotterdam en pakte hij de hoofdrol in de media. Waar de speculaties begin van de week waren dat hij gegarandeerd Feyenoord ging verlaten, volgde donderdag het nieuws dat hij bij zijn club blijft en kondigde de stadionclub vrijdag aan dat de trainer zijn contract tot en met 2026 heeft verlengd. ''De faciliteiten zijn hier geweldig en ik heb de overtuiging dat ik hier nog niet klaar ben en heb ongelofelijk veel enthousiasme en zin om er de komende drie jaar iets moois van te maken.''

Vrijdag keerde de selectie terug van de festiviteiten op Ibiza en mochten de spelers van Slot direct aan de bak op het trainingsveld. Zaterdag vonden de laatste voorbereidingen plaats voor het duel tegen Vitesse in De Kuip. De trainer van Feyenoord moet behoorlijk puzzelen in zijn opstelling. Terwijl Mats Wieffer geschorst is, starten ook Marcus Pedersen en Gernot Trauner niet in de basis wegens een blessure. "Natuurlijk is het een optie om drie of vier spelers die minder hebben gespeeld te belonen, maar dat betekent ook dat je een aantal spelers niet beloont", aldus Slot op de persconferentie.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Kasanwirjo, Geertruida, Hancko, Hartman; Timber, Szymański, Kökcü; Paixão, Gimenez, Idrissi.

Vitesse
De ploeg uit Arnhem kent een lastig seizoen. Momenteel staan de Arnhemmers op de twaalfde plek en lange tijd moesten ze rekening houden met play offs voor degradatie of zelfs directe degradatie. Inmiddels is de ploeg van Philip Cocu veilig en werd er in de laatste zes duels één keer verloren (2-0 tegen Fortuna), één keer gelijkgespeeld (0-0 tegen Excelsior) en vier keer gewonnen (6-0 tegen FC Groningen, 2-0 tegen Cambuur, 1-4 tegen NEC en 2-0 tegen GA Eagles).

Voor Vitesse valt er niks meer te behalen dit seizoen, maar desondanks verwacht de trainer van de club uit Arnhem niet dat hij zijn spelers nog hoeft te motiveren. "We spelen tegen de kampioen. In De Kuip. Voor 40.000 toeschouwers. Als dat geen motivatie meer is, weet ik het niet", aldus Cocu.

Vermoedelijke opstelling Vitesse
Scherpen; Arcus, Flamingo, Isimat-Mirin, Wittek; Meulensteen, Bero, Van Ginkel; Manhoef, Bialek, Kozlowski.

Historie
2021/2022 Feyenoord - Vitesse (0-1)
2020/2021 Feyenoord - Vitesse (0-0)
2018/2019 Feyenoord - Vitesse (2-1)
2017/2018 Feyenoord - Vitesse (1-0)
2016/2017 Feyenoord - Vitesse (3-1)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties