MATCHDAY! Eredivisieseizoen eindigt met FC Twente in De Kuip

MATCHDAY! Eredivisieseizoen eindigt met FC Twente in De Kuip

Het is weer matchday! Feyenoord neemt het vanmiddag in de laatste Eredivisiewedstrijd van het seizoen op tegen FC Twente in De Kuip. Beide elftallen spelen nergens meer om; toch wil de ploeg van Arne Slot zich optimaal voorbereiden op de finale in Tirana door vandaag een goede wedstrijd neer te zetten. De wedstrijd begint om 14:30 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Vorm Feyenoord

De Rotterdammers speelden eerder deze week met een sterk veranderd team op bezoek bij Go Ahead Eagles. Dat Feyenoord nergens meer om speelde was duidelijk te zien, maar toch werd er met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Bryan Linssen. Door die overwinning eindigde het team officieel op de derde plaats, nadat Feyenoord zondag tegen PSV de plek officieus al veiligstelde.

Bij de Rotterdammers, en dus ook bij Slot, gaat het eigenlijk alleen maar over de wedstrijd in Tirana tegen AS Roma. Feyenoord heeft daarin contact gehad met Vitesse, dat eerder dit seizoen (onnodig) werd uitgeschakeld door de Italianen. ''We willen een zo breed mogelijk beeld krijgen van die ploeg. We gaan niet te veel uittesten in aanloop naar de finale. Twente speelt al het hele seizoen in een 4-3-3-systeem terwijl Roma met vijf verdedigers speelt. Ik zie dus niet zoveel vergelijkingen voor die laatste wedstrijd. Je wil de finale zo goed mogelijk ingaan. Het is fijn om met goed spel en overwinningen de finale in te gaan. We hebben woensdag tegen Go Ahead Eagles niet goed gespeeld, maar wel gewonnen. Het is belangrijk dat we zondag ook winnen en het seizoen waardig afsluiten in De Kuip.''

Feyenoord lijkt daardoor vanmiddag gewoon te gaan spelen met de gebruikelijke namen. Tyrell Malacia is er door een blessure niet bij. De verdediger lijkt de finale in Tirana wel te halen, maar hij wordt vandaag vervangen door Ramon Hendriks.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Hendriks; Aursnes, Til, Kökcü; Nelson, Dessers, Sinisterra.

Vorm FC Twente

De Tukkers stelden na de overwinning op FC Groningen (3-0) de vierde plaats veilig en gaan daardoor naar de voorrondes van de Conference League. Van de laatste vijf wedstrijden werd er slechts één keer verloren, thuis van Fortuna Sittard (1-2).

''We willen ons zo goed mogelijk voorbereiden en het seizoen zo goed mogelijk afsluiten”, begint Ron Jans. “Er zitten zondag vijftig duizend man in De Kuip en een vol uitvak met twaalfhonderd FC Twente-supporters. We spelen nog ergens om. Feyenoord maakt ook een geweldig seizoen door en speelt de finale van de Conference League. Ze willen zich in hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen goed presenteren.'' De eerdere ontmoeting in Enschede van eerder dit seizoen eindigde in 0-0.

Vermoedelijke opstelling FC Twente

Unnerstall; Brenet, Pröpper, Plegezuelo, Smal; Zerrouki, Sadilek, Vlap; Limnios, Van Wolfswinkel, Cerny

Wat gaan we doen vandaag?

Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties