MATCHDAY! Eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen in tot nok toe gevulde Kuip

MATCHDAY! Eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen in tot nok toe gevulde Kuip

Het is weer matchday! Feyenoord speelt vanavond de eerste officiële thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in een tot de nok toe gevulde Kuip. Arne Slot en zijn ploeg startten deze speelronde als koploper en zullen hopen dat dat zondagavond nog steeds het geval is. Het duel tegen sc Heerenveen begint vanavond om 21:00 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De Rotterdammers begonnen het nieuwe Eredivisieseizoen meer dan uitstekend door op de openingsdag met 2-5 te winnen van Vitesse in Arnhem. Feyenoord startte matig aan de wedstrijd, maar stelde door goals van onder meer Danilo en Javairô Dilrosun én een geweldig spelende Sebastian Szymański orde op zaken. De gehele top vijf van vorig seizoen won haar eerste wedstrijd, waardoor de Rotterdammers dit weekend moeten hopen op misstappen van de concurrenten.

Naast de overwinning in Arnhem was er nog meer goed nieuws deze week. Linksback Marcos López is namelijk officieel gepresenteerd als nieuwe aanwinst en heeft een vierjarig contract getekend bij Feyenoord. Ook linksbuiten Igor Paixão is inmiddels bijna speler van de Rotterdammers. De Braziliaan landde gisterenmiddag op Schiphol en zal dit weekend gebruiken om medisch gekeurd te worden en de laatste formaliteiten af te ronden. Daarna zal hij naar verluidt een vijfjarig contract ondertekenen in De Kuip. Ook qua uitgaande transfers was er deze week weer genoeg nieuws; Jorrit Hendrix en Mark Diemers vertrokken namelijk naar respectievelijk Fortuna Düsseldorf en FC Emmen.

Fredrik Aursnes lijkt op zijn beurt weer bij Feyenoord te blijven. De Noorse middenvelder werd gelinkt aan het Benfica van Roger Schmidt, maar de Portugezen hebben al een tijdje niets meer van zich laten horen. Daar is Slot niet ontevreden over. "De clubs zijn niet aan het onderhandelen", wist de trainer gisteren op de persconferentie te vertellen. "Ik kan niet voor de partij aan de andere kant praten, maar zij zijn hier vrij lang geleden geweest en dat heeft niet tot een overeenkomst geleid. In de tussentijd is er niet opnieuw onderhandeld.'' Aursnes is er vanavond dus ook gewoon bij tegen sc Heerenveen. Datzelfde geldt voor Orkun Kökcü, al begint hij wel op de bank. Mats Wieffer en López ontbreken nog.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Bijlow; Geertruida, Trauner, Rasmussen, Pedersen; Aursnes, Timber, Szymański; Wålemark, Danilo, Dilrosun

sc Heerenveen
De Friezen zagen met oud-Feyenoorder Kees van Wonderen deze zomer een nieuwe trainer arriveren. De coach kon echter niet voorkomen dat liefst twaalf spelers vertrokken uit het Abe Lenstra stadion. Daar kwamen tot nu toe zes spelers voor terug, waardoor ook Van Wonderen moet gaan bouwen aan een nieuw elftal. De Friezen openden het nieuwe Eredivisieseizoen vorige week vrijdag tegen Sparta Rotterdam (0-0). Van Wonderen kijkt uit naar zijn terugkomst bij Feyenoord, waar hij tussen 1996 en 2004 maarliefst 259 wedstrijden speelde en de UEFA Cup en Eredivisie won.

''Het blijft bijzonder om in De Kuip te komen; het is een fantastisch stadion. Ik heb daar een supermooie tijd gehad met mooie ervaringen'', begon de trainer eerder deze week in gesprek met RTV Rijnmond. ''Nu kom je daar op een andere manier binnen en wil je je huid zo duur mogelijk verkopen als trainer van sc Heerenveen. Het is zeker leuk om daar terug te komen en de herkenbare gezichten weer te zien.'' Van Wonderen houdt de verrichtingen van Slot bij Feyenoord goed in de gaten. De trainers volgden namelijk samen de cursus bij de KNVB.

''Het lijkt erop dat ze weer een stabiel geheel hebben dat om kan gaan met tegenslag. Ze hebben ook mogelijkheden om spelers aan te trekken. Dan zit je wel in een andere vijver dan wij, om kwaliteit binnen te halen. Om een team dan meteen prestaties te laten neerzetten op hoog niveau, dat is niet eenvoudig. Maar ook bij Feyenoord kan je niet exact aangeven wanneer de puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Voor een eerste wedstrijd na een stroeve voorbereiding hebben ze het uitstekend gedaan'', aldus Van Wonderen over de wedstrijd in Arnhem.

Vermoedelijke opstelling sc Heerenveen:
Noppert; Van Ewijk, Van Beek, Bochniewicz, Van Aken, Kaib; Tahiri, Haye, Kohlert; Van Hooijdonk, Sarr

Historie
2021 – 2022 Feyenoord – sc Heerenveen 3-1 (1-0)

2020 – 2021 Feyenoord – sc Heerenveen 3-0 (0-0)
2019 – 2020 Feyenoord – sc Heerenveen 3-1 (3-1)
2018 – 2019 Feyenoord – sc Heerenveen 3-0 (1-0)
2017 – 2018 Feyenoord – sc Heerenveen 1-1 (1-1)

Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties