MATCHDAY! Eerste Europese avond in De Kuip dit seizoen

MATCHDAY! Eerste Europese avond in De Kuip dit seizoen

Het is weer matchday! Feyenoord neemt het vanavond om 18:45 uur op tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. Het is voor de Rotterdammers zaak om een resultaat te behalen na de teleurstellende wedstrijd in Rome tegen Lazio (4-2 verlies) van vorige week. Wegens een straf van de UEFA moet de volledige noordzijde van het stadion vanavond leegblijven. Het duel in De Kuip begint om 18:45 uur en is live te volgen via ESPN, Veronica en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De ploeg van Arne Slot beleefde een valse start van de Europese campagne. Op bezoek bij Lazio gaf Feyenoord de goals eenvoudig weg en kwam het een 3-0 ruststand niet meer te boven. De Rotterdammers kwamen beter uit de kleedkamer en herpakten zich in het eerste kwartier na rust, maar in de 63ste minuut besliste Matias Vecino definitief de wedstrijd. Twee treffers van Santiago Gimenez waren niet meer genoeg voor een punt: 4-2.

Om niet meteen achter de feiten aan te gaan lopen in Groep F is het dus zaak dat er vanavond gewonnen wordt van Sturm Graz. Feyenoord walste afgelopen zondagavond over Sparta heen (3-0) en dat moet vertrouwen geven voor vanavond. Slot moest wegens verschillende blessures noodgedwongen kiezen voor Javairô Dilrosun op 10 en dat pakte erg goed uit. Marcos Lopez maakte zijn debuut op de linksbackpositie en ook hij speelde een uitstekende wedstrijd. Het is voor Slot echter nog geen uitgemaakte zaak wie de vaste linksback is.

"Ik vond al dat ze heel dicht bij elkaar lagen. Ik vind het ook niet gerechtvaardigd om de een te beoordelen tegen Lazio en de ander tegen Sparta. Dat zou in mijn beleving niet terecht zijn. Spelers hebben, ook als je ze goed ziet trainen, wedstrijdhardheid nodig om klaar te zijn om te spelen. Maar de enige manier om daarachter te komen, is door ze ook af en toe eens op te stellen. Op dit moment vind ik dat er geen duidelijke rangorde in zit", gaf Slot woensdagmiddag aan op de persconferentie. Het is dan ook nog de vraag wie er tegen Sturm Graz als linksback zal starten.

Wat wél zeker is, is dat Sebastian Szymański, Lutsharel Geertruida en Ofir Marciano vanavond afwezig zijn. Eerstgenoemde kampt met een hamstringblessure, wat hem ook tegen Sparta al aan de kant hield. De verwachting is dat Szymański de groepstraining wel snel weer kan hervatten. Lutsharel Geertruida en Ofir Marciano ontbreken ook. Slot lijkt zijn team op één plek te wijzigen ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Sparta: Quilindschy Hartman vervangt Lopez als linksback.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Hartman; Timber, Dilrosun, Kökcü; Jahanbakhsh, Danilo, Idrissi

Sturm Graz
De Oostenrijkers begonnen goed aan de Europese campagne. Vorige week werd in de openingswedstrijd met 1-0 gewonnen van FC Midtjylland. Sturm Graz staat op doelsaldo nu tweede in de poule. Ook afgelopen weekend werd er een overwinning geboekt. De ploeg van trainer Christian Ilzer was met 0-2 te sterk voor SK Austria Klagenfurt. Feyenoord-scout en Oostenrijk-kenner Bernard Schuiteman verwacht een moeilijke wedstrijd vanavond, zo zei hij woensdag in gesprek met RTV Rijnmond.

''Sturm Graz heeft wel respect voor Feyenoord, maar ze spelen nu alweer voor het tweede jaar Europees voetbal en hebben zeker door de overwinning op FC Midtjylland het gevoel dat ze kunnen verrassen.'' Er wordt in Oostenrijk ook met bewondering gekeken naar Gernot Trauner. "In Oostenrijk werd hij altijd al heel erg gerespecteerd. Ze weten wat hij kan. Maar dat hij nu soms al aanvoerder is van Feyenoord en dat hij afgelopen seizoen bovenaan in verschillende klassementen eindigde, kwam misschien wel voor sommigen als een verrassing'', sluit Schuiteman af, die verantwoordelijk was voor de transfer van Trauner naar Feyenoord.

Vermoedelijke opstelling SK Sturm Graz
Siebenhandl; Gazibegovic, Affengruber, Wüthrich, Dante; Gorenc-Stankovic, Ljubic, Prass, Horvat; Emegha, Bøving

Stand Groep F
1 | Lazio | 3
2 | Sturm Graz | 3
3 | FC Midtjylland | 0
4 | Feyenoord | 0

Programma Groep F
18:45 | Feyenoord – Sturm Graz
18:45 | FC Midtjylland – Lazio

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties