MATCHDAY! De kampioen op bezoek bij FC Emmen

MATCHDAY! De kampioen op bezoek bij FC Emmen

Het is weer matchday! Feyenoord neemt het vanmiddag op tegen FC Emmen in een uitwedstrijd. Het duel tussen de kersverse kampioen en nummer zestien begint om 14.30 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De ploeg van Arne Slot deed vorige week tegen Go Ahead Eagles (3-0) wat het moest doen en pakte voor het eerst sinds 14 mei 2017 de titel. Na verschillende feestjes moet de selectie zich nu focussen op het duel van vanmiddag. PSV kan de tweede plaats veiligstellen als het thuis wint van sc Heerenveen. Nummer drie Ajax treft FC Utrecht in de ArenA, terwijl nummer vier AZ het opneemt in Nijmegen tegen NEC.

Slot wilde het afgelopen vrijdag alleen over het duel met FC Emmen hebben. "We zijn hier voor de persconferentie van aanstaande zondag. Ik zit hier niet om over de toekomst van mezelf te praten." Sky Sports was speciaal overgevlogen om vragen te stellen over Slot zijn toekomst. "Dat zou betekenen dat ze met de staart tussen de benen afdruipen, want ze krijgen de antwoorden die ik vandaag geef, namelijk dat we hier zijn voor de wedstrijd van zondag."

Marcus Pedersen is vanmiddag afwezig. "Ik verwacht ook niet dat hij gaat spelen”, aldus Slot. "Ik kan beloven dat er een elftal op het veld staat dat er alles aan zal doen om te winnen. Ik kan me ook voorstellen dat het voor een voetballer hartstikke leuk is om nu met minder druk, maar nog steeds in een heel goed elftal te spelen." Santiago Gimenez kreeg een aantal vrije dagen aangeboden van Slot, maar wilde zelf graag spelen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Kasanwirjo, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymanski, Kökçü; Jahanbakhsh, Giménez, Idrissi.

FC Emmen
De ploeg van Dick Lukkien, die na dit seizoen vertrekt naar FC Groningen, staat op de zestiende plaats, op één punt afstand van nummer vijftien Excelsior. De zestiende plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op play-offs voor promotie/degradatie, iets wat de Emmenaren uiteraard graag willen ontlopen. Van de laatste vijf wedstrijden werd er slechts één keer gewonnen (2-3 tegen Heerenveen), één keer gelijkgespeeld (0-0 tegen NEC) en drie keer verloren (3-1 van Ajax, 0-3 van FC Twente en 5-1 van AZ).

“Tegen AZ hebben we ons plan niet goed uitgevoerd, laat het duidelijk zijn dat ik daar ook onderdeel van uitmaak”, aldus Lukkien. “Aanstaande zondag moeten we ons plan beter uitvoeren en daar gaan we alles aan doen. We gaan vol voor de vijftiende plek. Wat klopt is dat we de beste ploeg van Nederland tegenover ons krijgen. Ik zie weinig zwaktes bij hun, het is een sterke ploeg.” Kieftenbeld, Lieder, Hardeveld, Güclü en Mendes zijn vanmiddag afwezig.

Vermoedelijke opstelling FC Emmen
Van der Hart; Te Wierik; Araujo, Veldmate, Burnet; Veendorp, El Messaoudi, Diemers; Romeny, Zivkovic, Antonisse.

Historie
2020/21 FC Emmen – Feyenoord 2-3 (2-2)
2019/20 FC Emmen – Feyenoord 3-3 (2-2)
2018/19 FC Emmen – Feyenoord 1-4 (0-0)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties