MATCHDAY! Bekerduel in De Kuip

MATCHDAY! Bekerduel in De Kuip

Het is weer matchday! Feyenoord treft vanavond NEC in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. De wedstrijd tegen de Nijmegenaren in De Kuip begint om 21.00 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De ploeg van Arne Slot speelde afgelopen zondag gelijk tegen PSV (2-2), waardoor Ajax twee punten inliep op de Rotterdammers. De voorsprong op nummer twee AZ bedraagt nog steeds twee punten, terwijl Ajax op drie punten afstand staat. Feyenoord wacht aanstaand weekend de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, terwijl het de week erna AZ in eigen huis ontvangt.

Arne Slot heeft ondanks verschillende blessures vertrouwen in een goed resultaat tegen NEC. De Rotterdammers kwamen de Nijmegenaren al twee keer eerder tegen dit seizoen. ''We hebben dus weinig geheimen meer voor elkaar", aldus de oefenmeester maandagmiddag. "NEC heeft een ploeg met veel ervaring en een goede structuur, waardoor ze weinig tegengoals krijgen. Afgelopen zondag wisten we veel kansen te creëren. Dat hoop ik morgen ook te zien, waarbij we onszelf vervolgens ook weer moeten belonen.''

Patrik Wålemark ligt er de komende weken uit met een bovenbeenblessure. De Zweed moet meerdere weken herstellen. Justin Bijlow en Sebastian Szymański zijn ook enkele weken niet beschikbaar. Feyenoord kan wel weer beschikken over Quilindschy Hartman. De linksback was ziek en kon daardoor niet spelen in de topper tegen PSV.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökcü, Timber; Jahanbakhsh, Gimenez, Dilrosun.

NEC
De Nijmegenaren wonnen dit bekertoernooi al van Fortuna Sittard (3-2) en Almere City (0-4). NEC won slechts één (3-1 tegen FC Emmen) van de laatste vijf competitiewedstrijden. Twee duels eindigden daarnaast in een remise (0-0 tegen Vitesse en 1-1 tegen Sparta), terwijl er evenveel wedstrijden verloren gingen (2-0 tegen Feyenoord en 1-0 tegen Go Ahead Eagles).

Vermoedelijke opstelling NEC
Cillessen; Van Rooij, Márquez, Kramer, El Karouani, Schøne, Proper, Tannane; Tavsan, Marques, Cissoko

Programma
18:45 | PSV – FC Emmen
20:00 | SV Spakenburg – VV Katwijk
21:00 | Feyenoord – NEC

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties