MATCHDAY! Alles of niets in een kolkende Kuip

MATCHDAY! Alles of niets in een kolkende Kuip

Het is weer matchday! De – tot nu toe – belangrijkste wedstrijd van het seizoen is aangebroken. Het is vanavond alles of niets tegen Lazio. Feyenoord moet winnen in een kolkende Kuip om te overwinteren in de Europa League. Letterlijk alles is mogelijk: de Rotterdammers kunnen nog eerste, tweede, derde en laatste worden in de groep. De wedstrijd begint vanavond om 18:45 uur en is live te volgen via ESPN, Veronica en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De ploeg van Arne Slot zakte vorige week donderdag op bezoek bij Sturm Graz (1-0 verlies) in de tweede helft volledig door het ijs. Feyenoord speelde in het eerste bedrijf nog een vrij goede wedstrijd, maar na rust kwam het onherkenbaar uit de kleedkamer en verloor het in de slotfase door een tegentreffer uit een standaardsituatie. Lazio won in eigen huis met 2-1 van FC Midtjylland, waardoor de Italianen met nog één wedstrijd te gaan op de eerste plek staan.

Plek Team Doelsaldo Punten
1 Lazio -1 8
2 Sturm Graz   -4 8
3 Feyenoord 3 5
4 FC Midtjylland  2 5

De Rotterdammers gingen in de heenwedstrijd in Rome kansloos onderuit (4-2). Slot gaf woensdagmiddag op de persconferentie aan dat hij zich in zijn trainerscarrière nog nooit zo machteloos heeft gevoeld als toen. ''Vanuit trainersperspectief was het een hele pijnlijke eerst helft'', vertelde de oefenmeester. ''Je wil geen ploeg in het veld hebben staan die bijna verdwaald rondloopt van: wat we hier allemaal aan het doen zijn... Met 3-0 was het eigenlijk nog een magere afspiegeling van de kansenverhouding. Ik heb niet de indruk dat ik me bij Feyenoord, AZ en Cambuur zo machteloos heb gevoeld als in de eerste helft in Rome. Dan vind ik dat je als trainer echt tekort schiet als je elftal zo op het veld staat.''

De trainer verwacht niet dat het vanavond weer zó fout gaat als dat het in Italië ging. Slot heeft namelijk zijn huiswerk gedaan. ''Je kijkt wedstrijden van de tegenstander terug die ze recent gespeeld hebben. Je kijkt ook je eigen wedstrijd terug: wat ging er fout en wat moeten we anders doen? Gelukkig hebben we voldoende zaken kunnen vinden die we anders en beter moeten doen. Er zijn een hoop dingen die we inmiddels al een stuk beter doen. Plus dat het een groot verschil maakt of je in De Kuip speelt of een uitwedstrijd.''

Ook Quinten Timber weet dat het beter moet dan in Rome. ''Lazio heeft een goed team en dat hebben we zeker gezien in de uitwedstrijd. In het eerste duel hadden we nog niet vaak samengespeeld. Nu zie je dat we stappen maken. Ik heb er vooral heel veel zin in, hier werk je voor. Het is een mooie wedstrijd in een volle Kuip.” Timber wordt op het middenveld zeer waarschijnlijk ondersteund door Mats Wieffer. De zomeraanwinst gaat daarmee zijn basisdebuut maken voor Feyenoord. Verder lijkt Slot vast te houden aan Danilo in de spits, waardoor Santiago Gimenez opnieuw op de bank zit.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Rasmussen, Hancko; Timber, Wieffer, Kökcü; Wålemark, Danilo, Szymański.

Lazio
De ploeg van Maurizio Sarri is aan een goede reeks bezig in de Serie A. Lazio won in de laatste vijf competitiewedstrijden drie keer, speelde één keer gelijk en verloor afgelopen weekend van het US Salernitana van oud-Feyenoorder Tonny Vilhena. De tegenstander van vanavond staat momenteel op de vijfde plaats in de competitie. Lazio heeft genoeg aan een gelijkspel in De Kuip om te overwinteren in de Europa League. Toch weet Sarri dat je in het mooiste stadion van Nederland beter niet voor een gelijkspel kan spelen.

''Ik heb hier gespeeld, je kan hier niet op 0-0 spelen. Wie hier speelt, moet 110 procent van zijn capaciteiten gebruiken'', refereerde de oefenmeester aan de wedstrijd met zijn voormalige club Napoli op bezoek bij Feyenoord in december 2017 (2-1). Sarri was daarnaast niet te spreken over het vrije weekend dat de Rotterdammers de afgelopen speelronde kregen van de KNVB.

''Het is jammer dat de UEFA heeft toegestaan ​​dat de competitiewedstrijd van Feyenoord werd uitgesteld. We voelen ons in de maling genomen en bedrogen. Niet alleen wij maar ook de andere ploegen, Sturm Graz en FC Midtjylland. Het is gewoon jammer. Deze wedstrijd staat toch allang gepland? Het is beschamend.'' Een opsteker voor Feyenoord: Lazio-aanvaller Ciro Immobile is geblesseerd en doet vanavond dus niet mee.

Vermoedelijke opstelling Lazio
Provedel; Lazzari; Casale, Romagnoli, Marusic; Anderson, Vecino, Cataldi, Alberto; Zaccagni, Pedro.

Programma Groep F
18.45 | Feyenoord – Lazio
18.45 | FC Midtjylland – Sturm Graz

Overwintert Feyenoord vanavond in de Europa League?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties