Lovende woorden voor Van Persie: "Iemand die echt veel passie heeft"

In de ESPN Special "De trainer Robin van Persie" krijgen de kijkers meer te weten over de nog korte trainersloopbaan van de Feyenoorder. De teamgenoten en leden uit de technische staf spreken vol lof over de trainer van Feyenoord Onder 18.

"Ik zou hem als een specialist omschrijven", vertelt Performance Trainer Jonas Heirbaut. "Iemand die echt enorm veel passie heeft voor de sport en veel liefde heeft voor het spel. Maar ook het spel binnen het spel. Er is geen enkele kleine of grote vorm waarin hij niet zichzelf als speler ziet en dingen kan meegeven aan die spelers. Daarin zie je dat hij gewoon heel dichtbij het spel staat, heel veel passie heeft en ook die spelers dat wil meegeven."

Raymond van Meenen, Head of Operations bij Feyenoord, ervoer op het Mladen Ramljak-toernooi in Kroatië zelf hoe Van Persie zijn elftal leiding gaf. "Ik ben nu voor het eerst met hem op stap voor een groot toernooi, dus het is mooi om dat van de zijkant te observeren. In alles straalt hij natuurlijk topsport uit, en dat begint al als je met hem op stap bent van Schiphol tot hier. Hoe hij zich nu als trainer ontwikkelt is vooral door die ervaringen als topspeler proberen over te brengen op de spelers. Het is wel mooi om te zien hoe hij daardoor zijn ervaring opdoet hier."

Duidelijke visie
Ook voor zijn spelers is het speciaal om Van Persie als trainer te hebben. "Vooral een hele duidelijke trainer", begint doelman Tim Haksteeg. "Hij weet precies wat hij wil en hoe we moeten spelen. Hij is erg kritisch, maar ook wel losjes, dus op de goede manier. Niks is verboden en je moet het vooral zelf ontdekken. Als dat niet goed gaat, grijpt hij wel in."

Als spits in de jeugdopleiding van Feyenoord is er waarschijnlijk geen betere trainer mogelijk dan de topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal, zo ziet ook Zepiqueno Redmond. "Op de momenten dat het moet zie je wel echt dat hij een topsporter is geweest. Hij heeft zelf veel kennis en met goede voetballers gespeeld. In het begin was het even wennen. Je trainer is één van de grootste voetballers. Hoe ik nu met hem werk, helpt hij mij ook heel erg. Bepaalde loopacties zegt hij wat ik goed heb gedaan, maar ook wat nog beter kan. Van zo'n spits en zo'n persoon kan ik heel veel leren en daar ben ik heel dankbaar voor."

Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties