De beelden: achter de schermen met Van Persie bij Feyenoord O18

Supporters van Feyenoord kunnen genieten van unieke beelden over Robin van Persie. De oud-voetballer werkt in de luwte aan zijn trainerscarrière en traint dit seizoen Feyenoord Onder 18 samen met Brian Pinas. ESPN was aanwezig bij het gewonnen internationale Mladen Ramljak Tournament in Kroatië en volgde Van Persie op de voet.

Met clubs als Dinamo Zagreb, Udinese, AS Monaco en Manchester United was het voor Feyenoord Onder 18 een prestatie van formaat om de finale te bereiken. In de eindstrijd werd zelfs de Engelse club met 3-0 verslagen door doelpunten van Djomar Giersthove, Marley Cruz en Zépiqueno Redmond. De speech van Van Persie in de kleedkamer voorafgaand aan het duel is te zien in bovenstaande special.

''Ik heb ooit een WK-finale mogen spelen'', begon van Persie. ''Daarin merkte ik dat zowel ik als het team, te veel bezig waren met het winnen van die prijs. Eigenlijk liepen we al vooruit op de zaken. Dus hier is een tip voor jullie: speel het spel. Richt je op waar je goed in bent, focus op je eigen spel, en focus op elkaar. Denk niet te veel na over het feit dat het een finale is. Het is simpelweg een wedstrijd en je moet gewoon je werk doen.''

Met die woorden slaagden de talenten van Feyenoord erin om hun leeftijdsgenoten met klinkende cijfers te verslaan. Karim El Ahmadi is onder de indruk van Van Persie. ''Hij wil het rustig opbouwen. Jongens als Dirk Kuijt wilde meteen trainer worden. Hij wil rustig meegroeien. Volgens mij begon hij bij de O-16. Ik denk dat je dat aan iedereen kan aanraden om niet te snel trainer te worden. We hebben bijvoorbeeld aan Kuijt gezien dat het niet zo makkelijk is.''

Lees meer over
Robin van Persie Feyenoord Onder 18
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties