Lof voor Feyenoord-drietal: "En dat in een topduel"

Lof voor Feyenoord-drietal: "En dat in een topduel"

Wekelijks laat De Telegraaf een Elftal van de Week samenstellen door een oud-international. Dit keer was het de beurt aan Ferdi Vierklau, voormalig speler van FC Utrecht, Vitesse en Ajax. Na de uitstekende wedstrijd van Feyenoord tegen PSV koos hij daarbij voor drie Feyenoord.

Jens Toornstra was daarbij met zijn twee geweldige treffers de meest voor de hand liggende optie. "Voor mij was hij echt de speler van de week", begon Vierklau dan ook. "Wanneer hij een beetje ruimte heeft en lekker in zijn vel zit, stop hem dan maar eens af. Speelt hij niet, dan merk je pas wat je op het middenveld kwijt bent aan loopvermogen. Zijn twee goals, waarbij je ziet dat hij altijd onderweg is, maakte hij ook heel goed af. En dat in een topduel."

Ook Luis Sinisterra liet zich met twee assists gelden tegen PSV. Waar hij na de wedstrijd tegen Maccabi Haifa nog de kritiek kreeg dat hij tot twee keer toe een volledig vrijstaande Toornstra niet aanspeelde, liet hij in Eindhoven zien wel degelijk goed oog te hebben voor zijn ploeggenoten. "Zijn prestaties zijn nog een beetje wisselend, dat zie je vaker bij dit soort spelers", begon Vierklau. "Maar hij heeft met zijn snelheid en acties áltijd dreiging. Hartstikke goed."

Tot slot koos hij voor verdediger Marcos Senesi. "Hij was tegen PSV het slot op de deur van Feyenoord. Heel degelijk en wat ik heel knap vind en vaak bij hem zie: hij is een bikkel in de duels, maar heeft in zijn verdedigende actie ook nog het vermogen om de voetballende optie te zoeken én de bal naar de juiste kleur te spelen."

Lees meer over
PSV Jens Toornstra Luis Sinisterra Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties