Feyenoord O21 verliest thuiswedstrijd; Geertruida en Baldé maken rentree

Lutsharel Geertruida heeft zaterdag zijn eerste wedstrijdminuten gemaakt sinds half mei. De herstelde verdediger deed een helft mee bij Feyenoord Onder 21, dat thuis speelde tegen ADO Den Haag Onder 21. Op Varkenoord werd het 1-2 en zo ging ook het tweede duel van dit seizoen verloren.

De laatste reguliere competitiewedstrijd van het vorige Eredivisieseizoen was de laatste keer dat Geertruida in actie kwam in Feyenoord-shirt. Daarna onderging de jeugdinternational, met wie de club onlangs een akkoord bereikte over een nieuw contract tot 2024, een operatie vanwege een knieblessure. Het herstel daarvan kostte hem de voorbereiding en de competitiestart.

Op het moment dat Geeetruida’s rentree er na 45 minuten op zat, leidde Feyenoord Onder 21 met 1-0. Het doelpunt kwam op naam van Mikael Torset Johnsen, die daarvoor zeker ook ploeggenoot Noah Naujoks dankbaar mocht zijn. Hij was het die de opbouw van de bezoekers vroeg verstoorde, de bal net buiten het strafschopgebied veroverde en vervolgens de Noor in staat stelde om te scoren.

Helemaal volgens de verhoudingen op het veld was de voorsprong voor Onder 21 niet en dus was de gelijkmaker van ADO tien minuten na rust niet onlogisch. Sondre Skogen ging onder een hoge bal door en bood daarmee onbedoeld Fabian Shahaj vrije doortocht richting Tein Troost. De Haagse spits faalde niet en bracht de stand daarmee in evenwicht.

Hoewel Onder 21 in de tweede helft dreigender was dan voor rust, werd de jacht op een nieuwe voorsprong nooit écht geopend. In plaats daarvan kreeg de ploeg in de slotfase zelfs een flinke dreun te verwerken, toen Shahaj voor de tweede keer toesloeg. De formatie van Sipke Hulshof kwam die achterstand niet te boven en leed daarmee, na de 4-2 in Breda in de eerste speelronde, de tweede nederlaag van het seizoen.

‘Twee wedstrijden en nul punten, dat is niet goed,’ erkende Hulshof na afloop. ‘Aan de bal was het vandaag slordig en we hebben weinig kansen gecreëerd. Ook niet heel veel weggegeven, maar het was vooral niet goed genoeg. Uiteraard zijn we wel blij met de minuten van Lutsharel. Het is goed voor de club dat hij weer terug is.’