Linssen: "Hij wist ons daarin echt te raken"

Linssen: "Hij wist ons daarin echt te raken"

Bryan Linssen staat nog voor slechts een half jaar onder contract bij Urawa Red Diamonds in Japan en dus is de kans aanwezig dat de oud-Feyenoorder deze zomer een transfer gaat maken. De spits stond van 2020 tot 2022 onder contract in Rotterdam en werkte dus ook samen met Arne Slot. Die samenwerking verliep volgens hem perfect.

"Arne was vanaf de eerste dag heel duidelijk in wat hij wilde met Feyenoord", blikt Linssen terug in het Feyenoord Magazine. "Het contrast qua speelwijze met het voorgaande seizoen onder Dick Advocaat was best groot, we gingen van redelijk compact en defensief naar meer aanvallend voetbal, met drukzetten over het hele veld. Arne wist, onder meer met behulp van beelden, snel duidelijk te maken wat hij in die zin van ons verwachtte."

Mooiste moment
Als Linssen één moment moet uitkiezen, denkt hij aan de teammeetings. "Hij wist ons daarin echt te raken. Het gebeurde regelmatig dat Jens Toornstra en ik na afloop tegen elkaar zeiden: 'Dit was goed, hè.' Ik denk dat het te maken had met het zeggen van de juiste dingen op het juiste moment. In die meetings kon Arne enorm veel energie overbrengen op het team. Hij is de beste trainer die ik ooit heb gehad."

De 33-jarige spits heeft heel veel geleerd van Slot. "Ik hoop vooral dat Arne ook in Engeland zichzelf blijft en, ook als het moeilijk wordt, de passie en het plezier blijft uitstralen zoals hij dat de afgelopen jaren heeft gedaan. Op die manier heeft hij heel veel voetballiefhebbers in Nederland veel plezier gebracht."

Lees het volledige interview met Bryan Linssen in het nieuwe Feyenoord Magazine. In deze laatste editie van het seizoen siert Santiago Gimenez de cover. Ook elke editie van Feyenoord Magazine ontvangen? Sluit je dan aan bij Het Legioen.

Lees meer over
Bryan Linssen Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties