Lingr drie minuten in actie; Paixão verliest van Marokko O23

Naast Lutsharel Geertruida kwamen nog vijf Feyenoorders in actie voor verschillende nationale selecties. De Rotterdammers moesten vijftien spelers afstaan vanwege interlandverplichtingen, en donderdagavond stonden de eerste wedstrijden op het programma. Leo Sauer, Alireza Jahanbakhsh, Ondřej Lingr, Ramiz Zerrouki en Igor Paixão hebben allemaal minuten weten te maken.

De belangrijkste conclusie voor Feyenoord is vooral dat geen enkele speler op het eerste gezicht een blessure heeft opgelopen. Lingr speelde met Tsjechië gelijk tegen Albanië. De aanvallende middenvelder kwam drie minuten voor tijd in het veld maar kon een 1-1 gelijkspel niet voorkomen. Jahanbakhsh heeft iets meer dan tachtig minuten gespeeld in de oefenwedstrijd tegen Bulgarije, die met 0-1 werd gewonnen.

Leo Sauer heeft op 17-jarige leeftijd zijn debuut gemaakt in Slowakije Onder 21. Met de aanvaller van Feyenoord in de basis werd er met 2-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Tsjechië. Sauer speelde de gehele wedstrijd en was de jongste speler op het veld. Zerrouki begon bij Algerije op de bank en speelde 0-0 gelijk. De middenvelder kreeg in de tweede helft dertig minuten speeltijd.

Igor Paixão speelde met het Olympisch Elftal van Brazilië een prima wedstrijd tegen Marokko Onder 23. De aanvaller van Feyenoord was tijdens zijn officiële debuut in het elftal dreigend maar kon een 1-0 nederlaag niet voorkomen. Paixão werd in de blessuretijd gewisseld. Marcos López speelde 0-0 gelijk met Peru tegen Paraguay en kwam één helft in actie.