Lazio buigt achterstand om en wint van FC Midtjylland

Lazio heeft donderdagavond goede zaken gedaan in Groep F van de Europa League. De Italianen bogen in eigen huis een achterstand om tegen FC Midtjylland en wonnen met 2-1. De ploeg van Maurizio Sarri gaat nu met acht punten uit vijf wedstrijden aan kop in de groep.

Midtjylland kwam al na acht minuten op voorsprong. Lazio-verdediger Mario Gila raakte een pass volledig verkeerd, waardoor Gustav Isaksen de bal kon onderscheppen. De aanvaller schoot vervolgens van een meter of twintig beheerst in de hoek langs doelman Ivan Provedel: 0-1. Tien minuten voor rust schoot Sergej Milinkovic-Savic zijn ploeg langszij. Felipe Anderson legde de bal af op zijn aanvoerder, die vervolgens met binnenkant voet in de verre hoek raak schoot: 1-1.

Lazio-trainer Sarri wisselde kort na rust drie keer en bracht onder meer ex-Barcelona-aanvaller Pedro in. Die wissel bleek drie minuten later meteen goud waard. Een voorzet van Mattia Zaccagni kwam met wat geluk voor de voeten van de kleine Spanjaard terecht, die vervolgens raak schoot: 2-1. De aanvaller scoorde tien minuten voor tijd opnieuw, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Midtjylland nam in de slotfase wat meer risico om zo op gelijke hoogte te komen, maar scoren lukte niet meer.