Kuyt ook komend seizoen de trainer van Beerschot VA

Kuyt ook komend seizoen de trainer van Beerschot VA

Dirk Kuyt heeft zijn aflopende contract bij Beerschot V.A. verlengd tot medio 2025 met een optie op nog een jaar. Onlangs behaalde de oud-Feyenoorder het eerste succes in zijn trainerscarrière door te promoveren naar het hoogste niveau van België. De 43-jarige Katwijker ziet het nu als een uitdaging om ook in de Belgische Pro League langs de lijn te staan.

Op 28 december 2023 stapte Kuyt in bij Beerschot en tekende hij een contract tot eind juni 2024, maar daar komt nu dus een vervolg aan. Met een voorsprong van twee punten werd de oud-Feyenoorder kampioen van de Challenger Pro League en werd de promotie grootst gevierd in het Kiel. Voor de fans van Beerschot is de contractverlenging een goed teken, want daar verwacht men eindelijk te kunnen bouwen aan een elftal voor het nieuwe seizoen. Diverse aflopende contracten van spelers moeten nog worden opengebroken.

''De afgelopen weken werden er heel wat gesprekken gevoerd tussen mij en aandeelhouder United World'', vertelt de oud-Feyenoorder. ''Ik heb er veel vertrouwen in dat we hier samen verder kunnen bouwen aan een mooi project. Voor mij was het heel erg belangrijk om de staf bij elkaar te houden. De contracten van Dirk Heesen, Frank Magerman en video analist Patrice Pfeiffer liepen af. Hen wilde ik er absoluut opnieuw bij om de continuïteit te garanderen naar de spelersgroep toe.''

''Kuyt zijn rol in deze promotie is niet te onderschatten,'' vertelde de voorzitter van de Belgische club onlangs. ''Hij stapte in toen we al eerste stonden, wat niet makkelijk was. Ik herinner me nog heel veel twijfel rond Kuyt toen we hem presenteerden, vooral bij de Nederlandse pers. Maar hij heeft deze klus op een heel charismatische manier geklaard, heel veel rust gebracht. Dus wij hopen Dirk nog lang bij ons te hebben.''

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties