Kunstgras verdwijnt vanaf 2025 definitief uit de Eredivisie

Kunstgras verdwijnt vanaf 2025 definitief uit de Eredivisie

In de Vergadering van Vennoten hebben maandagmiddag de Eredivisie CV en alle achttien clubs uit de Eredivisie besloten dat het spelen op natuurgras een verplichting is vanaf het seizoen 2025/26. Ook geldt er vanaf komend seizoen al een wedstrijdprotocol waarin kwalitatieve eisen zijn opgenomen.

"Vanaf het seizoen 2025/'26 spelen alle eredivisieclubs verplicht op hoogwaardig natuur- of hybridegras", zo is te lezen op de site van de Eredivisie. De kwalitatieve eisen die voor volgend seizoen al zijn opgenomen voor zowel natuur-, hybride- en kunstgrasvelden moeten situaties als in de uitwedstrijd van Feyenoord bij Excelsior voorkomen. Wat de exacte eisen zijn, maakt de Eredivisie CV nog niet bekend.

Mediarechten
Ook zijn er op de Vergadering van Vennoten besluiten genomen over de nieuwe mediarechten vanaf het seizoen 2025/26. Zo moet er een nieuwe 'verdeelsleutel' komen in de Eredivisie. Dit gaat zorgen voor meer evenredigheid in de verdeling van de gelden. Directeur Eredivisie CV, Jan de Jong, is blij met de besluiten die zijn genomen met de eredivisieclubs. "Nu kunnen we samen op weg naar nog meer sportieve successen en meer geld uit de media-inkomsten. Daarvoor was het van belang dat het, na vandaag, voor een ieder duidelijk is hoe het geld verdeeld gaat worden in de toekomst en wie welke bijdrage daar aan levert.”"

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties