Kroatië wint met invaller Ivanušec van Portugal

Luka Ivanušec heeft met Kroatië een knappe overwinning geboekt op Portugal. De Kroaten kwamen in het Estádio Nacional al na acht minuten op voorsprong door een benutte strafschop van Luka Modrić. Uiteindelijk werd de oefeninterland met 1-2 gewonnen door Kroatië.

Ivanušec begon tijdens de laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het EK in Duitsland op de bank. De aanvaller van Feyenoord kreeg van bondscoach Zlatko Dalić een kwartier speeltijd. De rechtspoot kwam in de tweede helft binnen de lijnen voor Marcelo Brozović toen de eindstand al op het scorebord stond.

Kroatië begint het eindtoernooi volgende week met een wedstrijd tegen Spanje. Zaterdag om 18:00 uur wordt er in het Olympiastadion in Berlijn afgetrapt tegen de Spanjaarden. In Groep B zitten ook Italië en Albanië.

Portugal: Diogo Costa; Diogo Dalot, Rúben Dias, Inácio, Nuno Mendes; Palhinha, Bruno Fernandes, Vitinha; Bernardo Silva, João Félix, Gonçalo Ramos
Kroatië: Livaković; Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol; Brozović, Modrić, Kovačić; Majer, Kramarić, Budimir.