Kritiek op Slot: "Hij is gewoon een slechte verliezer"

Kritiek op Slot: "Hij is gewoon een slechte verliezer"

Arne Slot werd zondagavond door Kenneth Perez en Arnold Bruggink bekritiseerd vanwege zijn media-optreden na PSV - Feyenoord. De trainer kaartte voor de camera van ESPN een door de scheidsrechter genegeerde overtreding aan die vooraf ging aan de 2-1. Dat had hij volgens de analisten niet moeten doen.

Voor de camera van ESPN begon Slot te lachen toen hij de beelden van het tweede PSV-doelpunt terugzag. Ibrahim Sangaré veroverde de bal van Javairô Dilrosun, maar raakte daarbij enkel het been van de Feyenoorder en niet de bal. "Ik zie iemand van achteren een duel aangaan zonder dat hij de bal raakt", antwoordde Slot op de vraag waarom hij moest lachen. "Er zal wel helemaal geen contact zijn geweest, ga ik dan maar vanuit", besloot hij ietwat cynisch.

In Dit Was Het Weekend liet Perez zijn ergernis over de reactie van Slot blijken. "Hoe graag je hem ook mag als trainer; hier heeft hij wel een handje van. Dat cynische als hij verloren heeft. Ik ben daar echt niet vies van, maar als trainer ben je wel het uithangbord van de club. Hij heeft het niet nodig", stelde de Deen, die daarbij opmerkte dat het niet de eerste keer was dat hij zich zo uitsprak. "Als iets tegenzit, is er altijd iets wat hem niet bevalt en probeert hij journalisten te beïnvloeden om zijn kant te kiezen. Ik vind dat niet echt nodig, zeker niet als je bij een topclub zit."

"Hij is gewoon een slechte verliezer", vulde collega Arnold Bruggink aan. "Dat kan hij vaak goed verbergen, maar in deze situaties is dat gewoon lastig." Dat Slot wel eens een punt kon hebben over het moment dat de 2-1 inleidde, vonden de analisten kennelijk minder interessant. De overtreding zelf werd niet meer besproken.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties