''Kom nou kijken! Haal hem op! Deze jongen wordt nog veel beter''

''Kom nou kijken! Haal hem op! Deze jongen wordt nog veel beter''

Jerdy Schouten heeft inmiddels zijn debuut voor Oranje gemaakt en werd in het verleden regelmatig in verband gebracht met Feyenoord. De Rotterdammers hadden de middenvelder voor relatief weinig geld op kunnen halen maar zagen er vanaf. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam vertelt in Voetbal International hoe Schouten bij Feyenoord aangeboden werd.

Ferry de Haan, toenmalig technisch directeur van Excelsior, haalde Schouten voor 350 duizend euro weg bij Telstar. Een enorm bedrag voor beide clubs. "Trainer Adrie Poldervaart was gek van zijn middenvelder die zo weinig balverlies leed en zo makkelijk wegdraaide dat ze hem de Frenkie de Jong van Woudestein noemden. Het wachten was op een volgende club en Ferry de Haan wist wel wat: Feyenoord."

"Herhaaldelijk belde De Haan met zijn voormalige club. ‘Kom nou kijken!’ ‘Haal hem op!’ ‘Deze jongen wordt nog veel beter’. Zelfs na de eerste buitenlandse belangstelling tipte De Haan Feyenoord. Hij zag hem al spelen in De Kuip, maar Martin van Geel, toen technisch directeur bij Feyenoord, zag het niet zitten en trainer Giovanni van Bronckhorst waarschijnlijk ook niet. Bologna wel. Op Woudestein knalden de kurken. De speler die voor 3,5 ton was gekomen, ging uiteindelijk voor 3,5 miljoen de deur uit."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties