Kökcü weer welkom bij SL Benfica na gesprek met Schmidt

Kökcü weer welkom bij SL Benfica na gesprek met Schmidt

Orkun Kökcü is weer welkom in de wedstrijdselectie van SL Benfica. De sanctie voor de oud-Feyenoorder is opgeheven nadat er een goed gesprek heeft plaatsgevonden met trainer Roger Schmidt.

''Ik vond het na dat interview het verstandigste om hem niet te laten spelen tegen Casa Pia'', blikt Schmidt terug op het interview dat Kökcü heeft gegeven aan De Telegraaf. ''Maar hij is terug, we hebben een gesprek gehad en hij heeft de gang van zaken aanvaard, zoals ik had verwacht. Het was niet zijn intentie om ruis of negativiteit te creëren.''

Schmidt heeft nog altijd veel vertrouwen in Kökcü. ''Voor en na de wedstrijd tegen Casa Pia heb ik gezegd dat ik overtuigd ben van zijn kwaliteiten als speler én van zijn karakter. Dat interview was een fout. Dat was voor niemand goed, behalve misschien voor jullie journalisten. Spelers maken fouten, maar ik moet ze steunen en we moeten het hier niet meer over hebben.''

Kökcü voelde zich niet gewaardeerd bij SL Benfica en was daardoor kritisch tijdens een interview. De middenvelder hekelde enkele tactische beslissingen van Schmidt. De trainer wilde donderdagmiddag tijdens het persmoment niet inhoudelijk reageren, maar gaf wel aan Kökcü een belangrijke speler te vinden voor de toekomst.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties