Schmidt zet Kökcü uit selectie en deelt boete uit

Schmidt zet Kökcü uit selectie en deelt boete uit

Orkun Kökcü is gestraft door SL Benfica en trainer Roger Schmidt. De voormalige Feyenoorder heeft in een interview met De Telegraaf zijn frustraties geuit over de gang van zaken bij de Portugezen. Kökcü is niet tevreden met zijn rol in het elftal en heeft flink uitgehaald naar de Duitse trainer.

SL Benfica en Schmidt hebben de uitspraken van Kökcü alles behalve geaccepteerd. Dit meldt Record. De 23-jarige middenvelder is uit de wedstrijdselectie gezet voor de uitwedstrijd tegen Casa Pia AC. De nummer twee van Portugal moet zondagavond zonder Kökcü proberen te winnen van de nummer elf in de Liga Portugal.

Daarnaast ontvangt Kökcü ook een geldboete voor zijn uitspraken. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn op de langere termijn. De verwachtingen zijn dat Kökcü komende zomer SL Benfica na een jaar alweer zal verlaten. Kökcü kwam voor een recordbedrag over van Feyenoord en speelde negentien wedstrijden en scoorde drie doelpunten in de competitie.

''Vanwege dat interview was het voor Kökcü onmogelijk om bij de selectie te zitten'', bevestigt Schmidt. ''Ik heb het gelezen en zal na de interlandperiode met hem in gesprek gaan. De focus lag volledig op deze wedstrijd, maar ik was enorm verrast. Kökcü is een uitstekende speler, een uitstekend persoon en ik weet niet waarom hij dit interview heeft gegeven.''

''Hij heeft veel wedstrijden voor Benfica gespeeld, een aantal doelpunten gemaakt en ook assists gegeven. Op dit moment kan ik het interview niet begrijpen. Natuurlijk is het niet goed voor het team, niet goed voor Benfica, maar het is ook niet goed voor hem. Hij bracht zichzelf in een moeilijke situatie. Maar hij is een belangrijke speler voor ons en ik ga met hem praten.''

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties