Kökcü schatte voorbereiding verkeerd in: "Doe ik volgende keer anders"

Kökcü schatte voorbereiding verkeerd in: "Doe ik volgende keer anders"

Orkun Kökcü kreeg de afgelopen tijd veel kritiek te verduren, maar liet tegen FC Luzern en Atlético Madrid al een stuk meer zien. Na afloop van de 2-1 zege op laatstgenoemde gaf de middenvelder voor de camera eerlijk toe waar zijn vormdip aan lag.

Trainer Arne Slot was namelijk niet tevreden over hoe de Turks international terugkwam van het EK. "Ik heb daar weinig gespeeld, maar wel gewoon getraind", begon Kökcü tegenover ESPN. "Daarna heb ik tien dagen vakantie genomen, maar het team was al begonnen voor onze laatste wedstrijd was afgelopen."

"Dit jaar hebben we een andere aanpak en trainen we veel intensiever, dus achteraf was het niet slim", vervolgde Kökcü. "Ik dacht dat ik me in twee weken wel fit kon krijgen, maar daar heb ik me in vergist. Dat zal ik volgende keer anders doen."

Kökcü kreeg de vraag wat er dit seizoen van hem verwacht mag worden. "Dat ik elke dag een vast niveau haal en daar niet onder ga zakken", antwoordde de Feyenoorder. "Als ik nog fitter word, kan ik nog meer voor het doel komen en daar belangrijk zijn. Dat is wat ik mezelf als doel heb gesteld: topfit worden. Daar ben ik mee bezig. Ik train nu veel extra en hoop dat ik zo snel mogelijk ben waar ik wil zijn."

Opstootje
Tijdens de wedstrijd kreeg Kökcü het nog aan de stok met Yannick Carrasco. "Ik dacht dat hij mij een klap wilde geven, dus ik duwde hem weg. Toen draaiden we allebei een beetje door", vertelde Kökcü. De middenvelder vervolgde de wedstrijd met flinke krassen in het gezicht. "Ik voelde helemaal geen klap, maar hij pakte me wel beet. Uiteindelijk voelde ik het branden door het zweet, dus ik denk dat ik gekrabd ben."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties