Kökcü: "Denk dat ik soms doorsla in het willen creëren"

Kökcü: "Denk dat ik soms doorsla in het willen creëren"

Orkun Kökcü kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd tegen NEC. De middenvelder van Feyenoord tekende voor twee treffers - een penalty en een waanzinnig afstandsschot - en speelde daarmee een belangrijke rol bij de 1-4 zege. Na afloop verscheen hij voor de camera van ESPN.

Daar werd hij erop gewezen dat hij zijn prachtige tweede treffer opvallend ingetogen vierde. "Dat had ook te maken met die eerste goal van NEC", legde hij uit. "Daar zag ik er niet helemaal goed uit." Dat zette hij uiteindelijk recht met twee doelpunten. "Het is leuk dat ik nu twee keer scoor, maar ik ben vooral blij met de overwinning."

Analist Mario Been vroeg zich vooral af waarom Kökcü het niet vaker van afstand probeert. "Ik kom vaker in die posities", weet Kökcü. "Maar als ik elke bal ga schieten, lijkt het of ik geen overzicht behoud. Op trainingen doe ik het wel vaak, maar dan komt er ook minder druk bij kijken. Ik heb het in me en moet het vaker doen. Ik denk dat ik af en toe doorsla in het willen creëren."

Daarvoor was hij al trefzeker uit een strafschop, die de middenvelder sinds dit seizoen voor zijn rekening neemt. "Ik zei altijd dat ik ze niet wilde nemen, zelfs op trainingen", vertelde Kökcü. "Dit seizoen dacht ik: je moet schijt hebben en gewoon erachter gaan staan. Vertrouwen op je schot."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties