Kökcü: "Dat geeft mij natuurlijk een speciaal gevoel"

Kökcü: "Dat geeft mij natuurlijk een speciaal gevoel"

Na het kampioenschap van 2022/2023 verliet Orkun Kökcü zijn jeugdclub voor het Portugese SL Benfica. In de hoofdstad kende de middenvelder een relatief moeizame start, maar toch heeft hij zijn stempel kunnen drukken op de ploeg van trainer Roger Schmidt. Op 28 juli staat er in Lissabon een oefenwedstrijd tegen Feyenoord op het programma, maar eerst gaat Kökcü met Turkije nog naar het EK.

"Het is altijd leuk om iedereen van Feyenoord weer te zien", vertelt Kökcü in het Feyenoord Magazine over de aanstaande ontmoeting om de Eusebio Cup. Vorig jaar hebben we al tegen elkaar gespeeld in De Kuip, nu mogen wij Feyenoord hier in Portugal ontvangen. Dat geeft mij natuurlijk een speciaal gevoel. Ik volg de club sowieso nog op de voet en probeer alle wedstrijden te zien. Ik vond het heel mooi om te zien hoe het team zich na het kampioenschap heeft doorontwikkeld."

Arne Slot
Kökcü kan geen tips meer geven aan zijn trainer, want bij Feyenoord staat Brian Priske aan het roer vanaf 1 juli. De stap van Arne Slot kwam niet als een verrassing voor de middenvelder. "Ik weet dat hij de potentie heeft om in de absolute top te werken, dat heb ik van dichtbij kunnen meemaken. Hij verdient het om deze stap te maken en het wordt een mooie uitdaging voor hem."

EK met Turkije
Eerst gaat Kökcü deelnemen aan zijn tweede eindtoernooi met Turkije. Hij zit in de groep met Tsjechië, Portugal en Georgië. "Het vorige EK in 2020 was niet heel goed als groep en individueel. We verloren al onze groepswedstrijden en zelf heb ik toen maar tien minuutjes gespeeld. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het nu beter gaan doen. We hebben een nieuwe coach die tactisch van hoog niveau is en we zitten in een mooie groep."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties