Koeman geïrriteerd: ''De UEFA moet niet eigenwijs zijn''

Koeman geïrriteerd: ''De UEFA moet niet eigenwijs zijn''

Bondscoach Ronald Koeman wil 26 spelers meenemen naar het EK. De UEFA staat het nu toe om maar 23 spelers op te nemen in de definitieve selectie voor het eindtoernooi. Koeman kondigde aan in gesprek te gaan met de UEFA. Wanneer dat succesvol verloopt, dan is de kans groter dat er meer Feyenoorders worden geselecteerd.

Mats Wieffer, Quinten Timber, Justin Bijlow, Calvin Stengs en Quilindschy Hartman hopen op een plekje in de definitieve EK-selectie. "Ik vind het absurd dat je voor het EK maar 23 spelers mag selecteren," vertelt de oud-Feyenoorder in gesprek met De Telegraaf. "Gelukkig vindt mijn Duitse collega Julian Nagelsmann dat ook. We leggen ons hier ook niet bij neer. De UEFA moet niet eigenwijs zijn. Ze moeten doen wat het beste is voor het voetbal en het niveau van het EK."

"Voetballers worden zo zwaar belast'', vervolgt de bondscoach zijn uitleg. ''Dan krijg je veel blessures. We zijn anderhalve week geleden met 26 spelers begonnen en in negen dagen zijn er vier spelers afgehaakt. En dat gebeurt ook bij andere landen. Nu moet ik mijn definitieve selectie op 7 juni inleveren. Daarna mag ik alleen nog maar een geblesseerde doelman wisselen. En we spelen pas onze eerste wedstrijd op het EK op 16 juni. "

Koeman verwacht dat door het drukke schema meerdere spelers op het EK geblesseerd zullen raken. "We moeten met meerdere landen bij de UEFA lobbyen. Ik begrijp ook dat veel meer bondscoaches er op deze manier instaan. We gaan naar het einde van het seizoen. Heel veel nationale ploegen hebben nu al zoveel geblesseerde spelers die ze niet kunnen opstellen. De kans is groot dat dit de komende maanden nog erger wordt. Als er één speler wegvalt, dan kunnen we straks op het EK al geen elf tegen elf meer trainen. "

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties