Koeman duidelijk over Timber: ''Dat is te lang''

Koeman duidelijk over Timber: ''Dat is te lang''

Quinten Timber behoort niet tot de definitieve selectie van het Nederlands Elftal. Bondscoach Ronald Koeman geeft op de persconferentie tekst en uitleg vanwege het ontbreken van de middenvelder van Feyenoord.

''We hebben gisterenavond de knoop doorgehakt over Timber'', vertelt Koeman. ''Op basis van wat de medische staf schetste. Hij zou naar verwachting een week of tien dagen niet volledig fit zijn. Dat is te lang. Ik heb niet voor niks gezegd dat ik voor twee jongens een uitzondering maak.''

Koeman moet op zeven juni zijn selectie definitief aanmelden bij de UEFA. ''Ik heb met Timber gesproken over het feit, en dat wil hij zelf ook, dat hij zich verder herstelt en probeert zo snel mogelijk fit te worden. Want je weet het nooit'', doelt de bondscoach op eventuele nieuwe blessures in de selectie.

Voor Timber en Feyenoord een behoorlijke domper. De middenvelder had gewoon bij de definitieve selectie gezeten wanneer hij geen bovenbeenblessure had opgelopen. Naast Timber missen ook Mats Wieffer en Quilindschy Hartman het eindtoernooi vanwege blessures.

Eerste doelman
Lutsharel Geertruida is er wel bij. Net als doelman Justin Bijlow. ''Ik weet voor mezelf wie de eerste doelman gaat worden'', vertelt de bondscoach. ''Ze weten het zelf nog niet. Ik ga het de dagen voorafgaand aan de eerste wedstrijd bekendmaken.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties