Koeman maakt definitieve EK-selectie bekend

Koeman maakt definitieve EK-selectie bekend

Ronald Koeman heeft de definitieve EK-selectie van het Nederlands Elftal bekendgemaakt. De bondscoach neemt de Feyenoorders Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida mee naar het eindtoernooi in Duitsland.

Quinten Timber is op het laatste moment afgevallen. Daarnaast gaan ook Nick Olij en Ian Maatsen niet mee, die behoorden tot de voorlopige selectie. De middenvelder van Feyenoord kampte met een bovenbeenblessure en behoort daardoor niet tot de definitieve selectie.

De volledige 26-koppige EK-selectie
Keepers: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion).

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter) Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Inter).

Middenvelders: Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Joey Veerman (PSV), Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq).

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim).

Oefenwedstrijden
De definitieve groep van (maximaal) 26 spelers – onder wie tenminste drie keepers - moet uiterlijk vrijdag 7 juni bij de UEFA worden ingeleverd. In geval van een ernstige blessure of ziekte kunnen spelers uit de definitieve selectie nog vervangen worden tot de eerste groepswedstrijd van het betreffende land. De medische commissie van de UEFA moet dit wel sanctioneren. Zaterdag 1 juni verzamelen spelers en staf in Zeist voor de start van de officiële voorbereiding op het EK.

Het Nederlands Elftal oefent eerst op 6 en 10 juni in De Kuip nog tegen Canada en IJsland. Vervolgens staat de eerste speeldag op 16 juni op het programma tegen Polen, de tweede speeldag op 21 juni tegen Frankrijk en het laatste optreden in de groepsfase is tegen Oostenrijk op 25 juni. De finale van het EK wordt gespeeld op 14 juli in het Olympiastadion in Berlijn.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties