KNVB: ''Voetballen met kerst? We moeten het erover hebben''

KNVB: ''Voetballen met kerst? We moeten het erover hebben''

De KNVB presenteert woensdagochtend het volledige concept Eredivisieprogramma. Vanwege de veranderde opzet van de Europese competities was het een lastige klus om een geschikt speelschema samen te stellen. De voetbalbond heeft minder speelrondes tot zijn beschikking en verwacht voor het seizoen 2025-2026 hiermee in de problemen te komen.

''Op deze manier bereiken we straks een punt dat we de voortgang van de competitie niet meer kunnen garanderen, met de gewenste rustperiodes en zo min mogelijk doordeweekse wedstrijden'', vertelt manager competitiezaken Jan Bluyssen in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Tenzij we met elkaar concessies doen. Voetballen met kerst? Ik zeg niet dat het móét, maar we moeten het wel over sommige heilige huisjes gaan hebben.''

Het huidige schema samenstellen was een flinke puzzel. ''Afgelopen seizoen hadden we het ook al moeilijk. Toen hebben we clubs, gemeenten en de politie gevraagd om mee te denken. We merkten op dat moment dat er veel belemmeringen werden opgegeven. Gemeenten wilden bijvoorbeeld niet Ajax of Feyenoord op een zaterdagavond ontvangen. Zo werd het voor ons lastig, want als Ajax of Feyenoord op dinsdag Champions League speelt, moeten ze op zaterdag spelen.''

De betrokken partijen moeten binnenkort om de tafel waarbij verschillende ideeën worden besproken. Doorspelen tijdens de kerst en het inkorten van play-offs zijn enkele voorbeelden waarover nagedacht moet worden. Ook het inkorten van de winterstop is een reële mogelijkheid om ruimte te creëren in het speelschema. Daarnaast is tijdens de zomer eerder beginnen aan de competitie een optie voor de KNVB. Al zijn clubs daar geen voorstander van omdat supporters dan vaak op vakantie zijn en dat stagneert de kaartverkoop.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties