KNVB stelt Van Gaal aan als bondscoach; Fraser assistent

KNVB stelt Van Gaal aan als bondscoach; Fraser assistent

Louis van Gaal gaat aan zijn derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal beginnen. Volgens De Telegraaf is de kogel door de kerk en is er inmiddels een akkoord bereikt met Van Gaal. Hij neemt onder anderen Henk Fraser mee als assistent.

Van Gaal was eigenlijk de enige optie voor de KNVB. De bond maakte na het mislukte EK bekend dat het voor een autoritaire bondscoach en iemand die boven de groep staat wilde gaan. Henk ten Cate gaf al in een eerder stadium aan zich niet beschikbaar te stellen voor de job en dus moest de KNVB schakelen naar Van Gaal.

De invulling van de technische staf was lange tijd een struikelblok. Volgens De Telegraaf worden Danny Blind, Henk Fraser en keeperstrainer Frans Hoek de assistenten van Van Gaal. Fraser, die voorlopig ook gewoon actief blijft als trainer van Sparta, moet de komende jaren klaargestoomd worden voor de opvolging van Van Gaal.

De aanstaande bondscoach mag in Portugal blijven wonen, tekent een contract voor anderhalf jaar en moet Oranje naar het WK van 2022 in Qatar leiden. Dat zal waarschijnlijk het laatste kunstje van Van Gaal worden. Zijn opvolger lijkt in de persoon van Fraser dus ook al bekend.

Van Gaal was twee keer eerder al bondscoach van Oranje. In zijn eerste periode wist hij Oranje niet naar het WK in 2002 te loodsen, maar hij revancheerde zich in 2014 toen hij de derde plek bemachtigde in Brazilië. Sinds zijn vertrek bij Manchester United in 2016 zat Van Gaal zonder club, maar hij gaf nooit aan definitief gestopt te zijn als trainer.

Lees meer over
Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties