KNVB deelt sancties uit na gestaakte Klassieker

KNVB deelt sancties uit na gestaakte Klassieker

Ajax moet na de gestaakte wedstrijd van 24 september tegen Feyenoord voor straf met een lege F-Side tegen Vitesse spelen in de eigen Johan Cruijff ArenA. Daarnaast moet de hekkensluiter van de Eredivisie een geldboete overmaken naar de voetbalbond.

De Klassieker werd in de tweede helft gestaakt vanwege herhaaldelijk vuurwerk dat op het veld werd gegooid. Fanatieke supporters van Ajax waren bezorgd na een 0-3 voorsprong van Feyenoord en hebben bewust het duel gesaboteerd. De onafhankelijke aanklager heeft sancties opgelegd op basis van onderstaande feiten.

• Het afsteken van vuurwerk bij aanvang van de wedstrijd.
• Het gooien van fakkels op het speelveld in de 44e minuut van de wedstrijd, waardoor de wedstrijd tijdelijk is gestaakt.
• Het gooien van fakkels op het speelveld in de 55e minuut van de wedstrijd, waardoor de wedstrijd definitief is gestaakt.

Seizoenkaarthouders van tribune deel Zuid 1 (vakken 125 t/m 129) zullen gedurende de eerstvolgende wedstrijd geen toegang hebben tot het stadion, wat drie weken na 31 oktober valt. Deze wedstrijd betreft de thuiswedstrijd tegen Vitesse op 25 november. Daarnaast zijn de Amsterdammers verplicht om een bedrag van 25.000 euro te betalen. Feyenoord wist uiteindelijk De Klassieker te winnen met 0-4.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties