KNVB Beker: Feyenoord zit donderdagavond in de koker

Na de redelijk eenvoudige overwinning van woensdagavond op FC Utrecht zit Feyenoord een dag later al direct in de koker voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Terwijl er een aantal mogelijke tegenstanders al duidelijk zijn, moeten bijvoorbeeld PSV en FC Twente donderdagavond nog uitmaken wie er een ronde verder gaat.

Eén ding is al duidelijk: de achtste finales worden gespeeld op 16, 17 en 18 januari van het nieuwe jaar. De meest opvallende wedstrijd die tot nu toe is gespeeld, was die tussen amateurploeg HHC en AZ. De nummer vier van de Eredivisie wist pas in de verlenging de wedstrijd definitief over de streep te trekken, nadat het elftal uit Hardenberg in de laatste minuut de gelijkmaker binnenschoot.

Donderdagavond was een avond met veel ploegen uit de Eredivisie. Almere City, Go Ahead Eagles en Vitesse hebben de volgende ronde zonder problemen weten te bereiken. Ajax daarentegen heeft een beschamende nederlaag geleden tegen Hercules. De club uit de derde divisie was met 3-2 te sterk voor de Amsterdammers. Het duel tussen PSV en FC Twente is afgelast en zal begin januari worden gespeeld. De loting gaat beginnen rond 22:30 uur.