Feyenoord sluit kampioensjaar 2023 af met winst in KNVB Beker

Het jaar van de landstitel, de kwartfinale in de Europa League, groepsfase van de Champions league en helaas ook van de netten in De Kuip. Feyenoord moest 2023 op een positieve manier afsluiten in de KNVB Beker tegen FC Utrecht. Dankzij de doelpunten van Calvin Stengs en Igor Paixão is dat gelukt en gaan de Rotterdammers verder naar de volgende ronde in de beker.

Voorafgaand aan de aftrap liet Arne Slot direct zien de wedstrijd erg serieus te nemen. De trainer van Feyenoord bracht slechts één wijziging toe in zijn opstelling, namelijk Igor Paixão op de plek van Luka Ivanušec. Dat Feyenoord de KNVB Beker erg serieus neemt, was ook goed te zien in het spelbeeld tijdens de openingsfase. Hoewel de eerste doelpoging van de wedstrijd voor de uitploeg was, kwamen de Rotterdammers al na acht minuten voetballen op voorsprong. Na een heerlijke combinatie tussen de middenvelders, wist Quinten Timber de bal perfect mee te geven aan Calvin Stengs, die de bal vervolgens tegen het net wist te schieten.

Na, de inmiddels haast gebruikelijke, vroege voorsprong bleef Feyenoord de baas in de eigen Kuip. FC Utrecht wist aanvallend eigenlijk niets in te brengen en kwam, als je alles bij elkaar optelt, één of twee keer in het strafschopgebied van de Rotterdammers. Reden genoeg om het balbezit en aanvallende spel van de thuisploeg te belonen met het tweede doelpunt. In de 26ste minuut was het Igor Paixão die deze taak op zich nam. Na een werkelijk fantastisch lobje van Stengs kon de Braziliaan de bal via de binnenkant van de paal in de goal werken. Toch lukte het de ploeg van Slot niet om de 2-0 voorsprong te behouden in de eerste helft. Via Taylor Booth kwam FC Utrecht, geheel onnodig, nog vlak voor rust met de aansluitingstreffer.

yv20231220yv20231220a1c04734

Ook bij de start van het tweede deel van de wedstrijd pakte Feyenoord wederom de regie over het duel. De Rotterdammers waren duidelijk de baas op het veld, maar wisten dit beperkt om te zetten tot kansen en de daarbij behorende doelpunten. Na een uur spelen begon Slot met het wisselen in zijn elftal en kregen Santiago Gimenez en Javaîro Dilrosun rust, terwijl Ayase Ueda en Yankuba Minteh juist ritme konden opdoen voor de aankomende Azië- en Afrika Cup.

Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Dilrosun, Gimenez, Paixão.
FC Utrecht: Branderhorst; Ter Avest, Viergever, Flamingo, El Karouani; Bozdogan, Jensen, Iqbal; Booth, Romeny, Boussaid.

Wissels
Feyenoord: Wellenreuther, Lamprou, Beelen, Lopez, Zerrouki, Lingr, Van den Belt, Jahanbakhsh, Sauer, Ivanusec, Minteh, Ueda.
FC Utrecht: Barkas, Raatsie, Van der Maarel, Fraulo, Toornstra, Labyad, Seuntjes, Ramselaar, Sagnan, Van Hees, Leliendal, Mukeh.