Kiprich enorm dankbaar: "De supporters zijn fantastisch"

Kiprich enorm dankbaar: "De supporters zijn fantastisch"

Misschien wel het meest bijzondere moment van afgelopen zondag was de terugkeer van József Kiprich. Niet als voetballer, maar gewoon om nog één keer toegezongen te worden door de fans die hem jarenlang steunde. De cultheld is enorm dankbaar dat Het Legioen hem massaal in de armen sloot. In een korte video op Feyenoord ONE wordt de Hongaar gevolgd tijdens zijn speciale dag.

"Ik ben altijd blij om hier te zijn", reageert Kiprich op de overweldigende dag die hij heeft meegemaakt. "Het is voor mijn hele gezin een geweldige ervaring en ik ben heel trots dat ik de wedstrijd kon bijwonen. De supporters zijn fantastisch, net als het stadion." Ook heeft de Hongaar nog geluncht met een aantal spelers van vroeger. "Het was heel fijn, het zijn hele fijne mensen. Zowel de spelers als Willem van Hanegem. Hij was een hele goede trainer."

Net als vroeger werd Kiprich voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Twente kort toegezongen door Het Legioen. Daarbij heeft de cultspits nog een boodschap voor de fans. "Ik zou tegen de supporters willen zeggen: blijf het team op deze manier steunen, want het geeft de spelers een geweldig gevoel."

Ook werd er nog gesproken met een aantal teamgenoten van Kiprich. Regi Blinker was erg blij dat de Hongaar kon ontmoeten. "We hebben net even zitten praten en dan zie je wel weer de oude blikken van hem. Ik vroeg me af of hij nog Nederlands verstaat, maar hij verstaat alles nog en spreekt ook dingen. Echt superleuk om hem te zien. Ik denk dat hij ook heel populair is gebleven door de mens die hij is."

Hoewel Mike Obiku en Kiprich eigenlijk concurrenten waren, gingen ze erg veel met elkaar om. "Tijdens de uitwedstrijden sliepen we vaak samen in het hotel op één kamer. We hebben echt een goede band. We waren concurrenten van elkaar, maar ik heb veel van hem geleerd." Trainer Willem van Hanegem sloot ook af met een aantal mooie woorden. "Het is geweldig. Als hij aankomt en je ziet hem, dan moet je gewoon lachen. Zo'n type is het eigenlijk. Bij de supporters was hij heel erg geliefd, maar ook wel onder de spelers."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties