Kassa Feyenoord rinkelt: ruim 70 miljoen aan inkomsten

Kassa Feyenoord rinkelt: ruim 70 miljoen aan inkomsten

Met het vertrek van Fredrik Aursnes naar Benfica rinkelt de kassa van Feyenoord opnieuw. De Rotterdammers verdienden deze zomer al meer dan zeventig miljoen euro aan alle uitgaande transfers: een clubrecord.

Indien de bonussen in de overeenkomsten met de clubs van Tyrell Malacia, Marcos Senesi en Luis Sinisterra allemaal behaald worden, gaan de totale inkomsten zelfs over de tachtig miljoen euro heen. Met de transfer van de Colombiaan verbrak Feyenoord het uitgaande transferrecord, dat nog op naam stond van Dirk Kuyt die in 2006 voor achttien miljoen euro naar Liverpool vertrok.

Ook het ingaande transferrecord werd deze zomer verbroken. Quinten Timber kwam voor 7,5 miljoen over van FC Utrecht en ook Dávid Hancko en Ezequiel Bullaude komen naar verluidt voor een bedrag van boven de zeven miljoen euro. Al met al gaven de Rotterdammers deze zomer 24 miljoen euro uit, waarbij de transfers van Hancko en Bullaude nog niet zijn meegerekend.

Naam Club Afkoopsom
Luis Sinisterra Leeds United 25,00 mln
Marcos Senesi Bournemouth 15,00 mln
Tyrell Malacia Manchester United 15,00 mln
Fredrik Aursnes Benfica 15,00 mln
Bryan Linssen Urawa Red Diamonds 1,30 mln

De bedragen zijn afkomstig van Transfermarkt.nl en zijn exclusief eventuele bonussen. Voor een volledig overzicht van de huidige transferperiode klik hier.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties