Kalou: ''We moeten hen bij Feyenoord in de gaten houden''

Kalou: ''We moeten hen bij Feyenoord in de gaten houden''

Salomon Kalou komt momenteel uit voor AS Arta/Solar7. De oud-Feyenoorder is bezig aan zijn laatste maanden als profvoetballer en gaat De Klassieker aandachtig volgen vanuit Djibouti. Kalou was mede verantwoordelijk voor de laatste overwinning van Feyenoord in Amsterdam.

''Dat was mijn beste periode bij Feyenoord'', vertelt de 37-jarige Kalou in gesprek met RTV Rijnmond. ''In de Arena wonnen we met 2-1. Daar maakte ik het eerste doelpunt, waarna Dirk Kuyt de tweede goal scoorde. Met hem heb ik nog altijd contact. We waren wel K2! Dat was echt een begrip. Maar dat we wonnen in Amsterdam, was echt niet normaal. Feyenoord behaalde daar niet altijd goede resultaten, maar dat was in dat jaar wel anders. We hadden een mooie periode met dit team.''

Kalou is de laatste jaren niet heel vaak meer te vinden bij Feyenoord. ''Helaas heb ik niet veel tijd om in Rotterdam te zijn. Maar als ik kan, dan ben ik er. Ik heb hier nog veel vrienden wonen. Bovendien is de stad heel mooi.'' De aanvaller volgt de club wel vanaf afstand. De ploeg van trainer Arne Slot is de favoriet vandaag. ''De club heeft nu het momentum en doet het in de Europa League ook nog eens goed. Ajax heeft daarentegen wat problemen en wint de wedstrijden moeizaam.''

Kalou ziet nog meer pluspunten bij Feyenoord. "Ik vind dat Feyenoord meer een team dan Ajax is. Feyenoord is echt een collectief, terwijl Ajax naar mijn mening meer van het individu moet hebben. Met de mentaliteit zit heel goed bij de Rotterdammers." Op wie gaat Kalou vandaag extra letten? "Persoonlijk vind ik Orkun Kökcü erg belangrijk voor het team. Ook vind ik Oussama Idrissi een goede speler. We moeten hen bij Feyenoord in de gaten houden."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties