Jans: ''Lijkt erop dat Zerrouki zegt dat het een kwestie van tijd is''

Jans: ''Lijkt erop dat Zerrouki zegt dat het een kwestie van tijd is''

Ron Jans heeft zondagochtend voor het eerst gereageerd op de situatie van Ramiz Zerrouki. FC Twente en Feyenoord hebben niet eens onderhandeld, zo geeft de trainer aan. Jans ging daarnaast in op het Instagram-bericht van Zerrouki van zaterdagavond. De middenvelder plaatste een foto van zichzelf in de wedstrijd tegen Feyenoord van eerder dit seizoen met daarbij een zandloper.

''Wat hij daarmee bedoelde? Dat moet je aan Ramiz vragen, maar het lijkt erop dat hij zegt dat 'het een kwestie van tijd is voordat ik naar Feyenoord ga''', begint Jans bij Goedemorgen Eredivisie. ''Of het klaar is? Voor ons wel.'' Er waren veel onduidelijkheden rond de gesprekken tussen FC Twente en Feyenoord, maar de twee clubs hebben niet eens onderhandeld, zegt de trainer.

''Jan (Streuer, de technisch directeur van FC Twente, red.) heeft mij gisteren nog even gebeld, van 'dit is de situatie zoals het gegaan is'. Een week voor de start van de competitie, en dat heeft waarschijnlijk ook met de blessures bij Feyenoord te maken, heeft Feyenoord zich weer gemeld en is er een bod gedaan. Er zijn nooit onderhandelingen geweest. Dit is allemaal niet voor de bühne om meer geld te krijgen, wij zijn bezig met een goed seizoen'', vervolgt Jans.

''We mogen zelfs dromen over de eindstand in deze competitie. Dan ga je je beste speler toch niet in de winter weg doen? Ramiz is een goede speler, heeft zich heel goed ontwikkeld en het is een fijne persoonlijkheid, maar we willen hem in de zomer de kans bieden om weg te gaan. Niet nu. Feyenoord heeft afgelopen zomer de kans gehad. Toen heeft Twente een keer gezegd: als jullie voor deze datum dit bedrag neerleggen, is hij van jullie. Dat bedrag wilde Feyenoord niet betalen. Dat kan, maar die situatie is niet meer aan de orde.''

Jans is eerder deze week met Zerrouki gaan zitten. ''Ik heb met hem gesproken nadat Feyenoord zich gemeld had. Dit weekend heb ik hem met rust gelaten. Feyenoord staat ook maar drie punten boven ons. Dus ja, het lijkt mij geen verstandige keuze.'' Zerrouki baalt ontzettend van de misgelopen transfer. ''Misschien denkt hij wel dat de kans om naar Feyenoord te gaan op een later moment niet meer komt'', zegt Jans.

''Maar dan heb ik meer vertrouwen in Ramiz dan Ramiz in zichzelf. We gunnen hem een stap, maar pas in de zomer en niet nu.'' De trainer gelooft niet dat er een arbitragezaak komt. ''Ik zie niet in dat Zerrouki er een arbitragezaak van gaat maken. Ik ken zijn zaakwaarnemer ook goed en volgens mij zijn dat gewoon prima mensen. Ik denk niet dat dat een oplossing gaat bieden.''

Lees meer over
Ramiz Zerrouki
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties