Jacobs: "Arne Slot is de allergrootste die ik ooit heb meegemaakt"

Jacobs: "Arne Slot is de allergrootste die ik ooit heb meegemaakt"

Voorafgaand aan het kampioensweekend van Feyenoord hebben de tafelgasten van FC Rijnmond het vooral over Arne Slot, maar komt ook het algemene spel van de Rotterdammers ter spraken. Oud-Feyenoorders Rob Jacobs en Peter Houtman zijn samen met Sander de Kramer te gast in de studio van RTV Rijnmond.

"Ik denk dat er een hele mooie rol is weggelegd voor de trainer", begint Houtman de show op de vraag waarom Feyenoord dit seizoen zo gretig is. "Hij heeft die jongens conditioneel heel erg omhoog geholpen en dat merkte je vooral aan het eind van de wedstrijden. Er zijn genoeg voorbeelden geweest dat ze na een achterstand toch weer terugkwamen."

Jacobs ziet het als een knappe prestatie dat er zo relaxed naar het kampioenschap toegeleefd kan worden. "Dit is ongekend. Het werd vrij duidelijk dat dit elftal steeds beter werd. Vooral na de winterstop, als je dan bovenaan staat en je steeds dichterbij de wedstrijden komt waar het om gaat." Juist dat de selectie een aantal keer is teruggekomen van een achterstand dit seizoen, is volgens de voormalig speler en trainer van Feyenoord erg knap. "Dan toch maar volhouden aan het gene wat ze uitgesproken hebben. De fitheid van die ploeg was waanzinnig waardoor je geen verval had. Hij (Arne Slot, Red) wil gewoon alles winnen en eindigt gewoon op 85 punten. Eén wedstrijd verliezen, dat is nog nooit gebeurd in de historie."

Arne Slot
Voordat de tafelgasten over de huidige trainer beginnen, komen eerst Orkun Kökcü en Mats Wieffer ter spraken. Volgens Jacobs is het alleen maar positief dat de aanvoerder van Feyenoord voor een groot bedrag kan vertrekken. "Dat zijn goede zaken, hij heeft zichzelf enorm in de picture gevoetbald. Ook als je Wieffer ziet spelen, dat is ongekend. Hij gaat een hele grote carrière maken en is nu al international. Dat zijn allemaal fantastische dingen, allemaal aan Arne Slot te danken. Het is ongekend wat die man doet."

Vervolgens discussiëren de mannen over de mogelijk toekomst van de trainer. "Ik denk dat hij alleen al blijft omdat hij de Champions League met Feyenoord wil aangaan. Hij is zo trots op dit team en wil hiermee doorbouwen", opent De Kramer. Vervolgens haakt presentator Bart Nolles in: "Ik denk niet dat er een club komt die de Champions League in gaat volgend seizoen. En Feyenoord natuurlijk wel."

"Arne Slot is de allergrootste die ik ooit heb meegemaakt", vervolgt Jacobs. "Wat die man allemaal kan, met natuurlijk de collega's die erbij lopen. Maar dat zijn mensen die toch een handtekening zetten omdat hij dat wil. Als dat bij elkaar blijft, kan dat alleen maar nog beter worden."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties