Ivanušec: ''Modric bleek vriendelijk, toegankelijk en behulpzaam''

Ivanušec: ''Modric bleek vriendelijk, toegankelijk en behulpzaam''

Luka Ivanušec heeft zijn vorm bij Feyenoord nog niet teruggevonden na zijn enkelblessure. De Kroatische international maakte indruk tijdens zijn eerste speelminuten in het shirt van de Rotterdammers, maar zijn ontwikkeling bij Feyenoord werd vertraagd vanwege een blessure. Bij het nationale elftal hoopt Ivanušec weer te kunnen profiteren van de lessen van Luka Modric.

''Ik vond dat een heel bijzonder moment en was vooral benieuwd: hoe zou hij zijn? Ik ben nog nooit zo’n normale superster tegengekomen'', blikt Ivanušec terug op de eerste ontmoeting met de middenvelder van Real Madrid in gesprek met Voetbal International. ''Modric bleek vriendelijk, toegankelijk en behulpzaam. Dat doet hij door met je te praten, je op je gemak te stellen als je bijvoorbeeld net bij de nationale ploeg bent, maar ook door tijdens trainingen en wedstrijden gewoon zichzelf te zijn.

''Ik heb bij de nationale ploeg de kans van dichtbij te zien wat topvoetbal op het hoogste niveau betekent. Modric lijkt in alles zo simpel, maar is daarmee zo goed. Hij heeft voor iedere bal die hij krijgt altijd drie opties, alsof hij overal ogen heeft. Modric is een voorbeeld dat hoe goed je ook bent, je nog steeds de bereidheid moet hebben hard te willen werken. Als hij, zó’n grote speler, dat al doet, hard werken, moeten wij het helemaal doen.''

Topfit terug
Ivanušec beseft dat hij na zijn enkelblessure nog niet heeft laten zien wat hij in huis heeft. ''Tijd om te brengen wat ik denk dat ik kan en moet brengen: doelpunten, assists, domineren in de één-tegen-één. Ik doe dat het liefst vanaf links, zodat ik met mijn rechterbeen naar binnen kan trekken, op zoek naar openingen.'' Trainer Arne Slot is blij dat de buitenspeler is opgeroepen voor Kroatië. ''Ik hoop dat hij twee volledige wedstrijden gaat spelen en dan krijgen we hem hopelijk topfit terug.''

Lees meer over
Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties